Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Fake News Medicalus / Alexandru Văleanu

Vaccinul Pfizer poate cauza infertilitate pentru femei

CONTEXT

Precum este cazul cu majoritatea fake news-urilor contemporane, și acesta a fost răspândit prin tenebrele internetului și cu precădere pe rețelele de socializare precum Facebook. Însă, diferența aici este că originea conspirației poate fi urmărită până la creatorul ei: Dr. epidemiolog Wolfgang Wodarg. Acest doctor, cunoscut pentru viziunile sale anti-vaccin și criticat de comunitatea științifică pentru propagarea de informații false, a lansat pe net faimoasa teorie conform căreia vaccinul Pfizer afectează fertilitatea la femei.

Sursă foto: BBC

 

Această teorie susține că vaccinul conține o proteină denumită „sincitina-1”. Astfel, conform conspirației, organismul este „antrenat” de către vaccin să atace acea proteină care se regăsește și în placentă.

DE CE E FALS?

Deși vaccinul conține o proteină ce se aseamănă cu cea folosită de către corp pentru dezvoltarea placentei, aceasta nu este destul de asemănătoare astfel încât organismul uman să le confunde și să pună în pericol sistemul reproductiv. Dacă ar fi fost acesta cazul, atunci ar fi trebuit să vedem un număr ridicat de femei gravide care au suferit complicații în urma vaccinării cu produsul Pfizer. Acest lucru, bineînțeles, nu s-a întâmplat.

Sursă foto: Logically.ai

 

Mai mult, „particulele mesagere” inserate în corp prin intermediul vaccinului, ce au ca scop ajutarea organismului în lupta cu virusul, au o viață extraordinar de scurtă. Practic, acestea își transmit mesajul și mor, neavând nicio șansă de a modifica informația genetică a corpului. Tocmai de aceea vaccinul este atât de fragil și pretențios când vine vorba de condițiile de depozitare.

Verdictul clar și definitiv al acestei teorii? FAKE!!!

#Te-ar mai putea interesa și