Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Fake News Medicalus / Alexandru Văleanu

Vaccinul are ca scop „microciparea” și controlul populației

CONTEXT

Una dintre cele mai populare și, de altfel, cele mai suculente fake news-uri care circulă pe internet este că scopul vaccinului este acela de a insera cipuri în miliarde de oameni pentru a putea fi urmăriți și controlați. Cine se află în spatele acestui plan malefic? Nimeni altul decât Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Sursă foto: BBC

 

Acest fake news a fost promovat recent pe Facebook prin intermediul unui video ce a strâns peste 40,000 de distribuiri din noiembrie 2020 până în prezent (acesta poate fi vizionat aici).

Încercând să explic motivele din spatele acestei teorii, cuvintele par a fi de prisos. Termeni precum Noua Ordine Mondială și afirmațiile de genul „sunt interese mari la mijloc” par a fi destinate ridicolului. Insă, observând popularitatea teoriei și susceptibilitatea oamenilor la ea, acest fake news nu poate fi ignorat.

DE CE E FALS?

Tot acest tam-tam se pare că a pornit de la ideea de a folosi cipuri RFID pentru a urmări vaccinurile legitime și pentru a le putea distinge de cele contrafăcute. Practic, cipurile ar putea fi folosite ca un fel de cod de bare, oferind un număr de înregistrare unic pentru fiecare doză. Aceste mici plăcuțe electronice pot fi, în mod evident, plasate pe seringă, nu în ser, scopul lor fiind asigurarea siguranței cetățenilor, nu controlul populației planetei.

Sursă foto: The Guardian

 

Video-ul prezentat conține scurte fragmente ale unor interviuri sau știri ce au fost scoase din context. De exemplu, partea de la început în care Bill Gates face precizări despre vaccinuri a fost luată dintr-un discurs din 2013 în care vorbește despre inovații în vaccinare și finanțe. Asemeni acestui exemplu, toate fragmentele din video au fost explicate de cei de la Reuters. De altfel, acordând puțină atenție filmulețului, este ușor de ajuns la concluzia că acesta este, fără doar și poate, trucat.

Din păcate putem observa cum în continuare o mare parte din populație, susceptibilă la fake news și dezinformări, refuză să se vaccineze. Așadar, demascarea și dejucarea acestor teorii a ajuns absolut esențială pentru a asigura tranziția la viața pre-pandemie.

#Te-ar mai putea interesa și