Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Sâmburele de Neadevăr / Ovidiu Achim

Vaccinații au un cod pe care îl preia bluetooth-ul telefonului

Pe mai multe grupuri dedicate conspirațiilor și misterelor circulă o știre preluată de publicația online „Românul Naționalist”, pagina urmărită pe Facebook de peste 2800 de români și cu sute de share-uri,  care prezintă două teorii susținute de două cadre medicale spaniole și care a circulat masiv în media spaniolă.

Potrivit acestora, vaccinul ar fi „o substanță secretă”, căreia nu i se poate cunoaște compoziția adevărată și care ar conține, de fapt, oxid de grafen, și, totodată, ar conține un cod magnetic sensibil și emițător de semnale Bluetooth, care ar urma să fie inoculat oamenilor. De asemenea, se atrage atenția că acestea sunt fapte dovedite științific.

Cum este construită argumentația și cum încearcă aceasta să ne convingă?

Întâi se prezintă starea lucrurilor, calificându-se realitatea si prezentul prin adjective ca „distopic”. Apoi, societatea este prezentată ca una obedientă, credulă, manipulată de organisme transnaționale precum OMS, malefice și corupte. Masele de oameni sunt „adormite” și „înghit orice slogan lansat de mass-media”.

Acestea au crezut și permis ocultei mondiale să orchestreze pandemia, fără să se opună în niciun fel. Altfel decât aceștia, minoritatea care dă crezare știrilor despre conspirații sunt portretizați, prin antiteză, a fi lucizi, raționali, bine informați.

Sunt discreditate apoi cadrele medicale, despre care se spune că ar avea „grave conflicte de interese” și că ar fi vânduți sistemului. Argumentele acestora sunt prezentate ca fiind ridicole și non-valide.

De pildă, faptul că persoanele imunizate care totuși se infectează trec mai ușor prin boală și au șanse semnificativ mai mari să supraviețuiască este văzut ca o „mantră lansată de participanții la afacere”. Tot așa, ne lăsăm pradă medicilor și testelor PCR, a căror „tampoane” ne trec „prin canalele nazofaringiene către bariera hemato-encefalică, fără nicio urmă de îngrijorare.”

cip bluetooth telefon

Sursă foto: El confidencial

 

Odată lămurit profilul medicilor care sunt implicați în combaterea pandemiei, ni se prezintă doi presupuși specialiști, „onești” și „din străinătate”. Este vorba despre Pablo Campra care ar fi întreprins o cercetare științifică cu privire la adevărata formulă a vaccinelor și despre Luis Miguel de Benito, un medic antivaccinist din Madrid, foarte vocal în mass-media spaniolă, care ar fi demonstrat că vaccinații devin sensibili la semnale Bluetooth, pe care le și emit.

De ce este această știre falsă?

Prima parte a știrii, legată de „cercetarea științifică” a lui Pablo Campra a fost atent combătută de maldita.es, pagină care luptă împotriva falselor informații apărute cu privire la Coronavirus.

În primul rând, Universitatea din Almeria, unde acesta este angajat, a emis un comunicat oficial prin care se distanța de opiniile cercetătorului și își arăta susținerea pentru campania de vaccinare. Mai mulți cercetători de la diferite universități din Spania au arătat că presupusa cercetare se bazează pe o mostră luată dintr-o singură doza de vaccin, probabil contaminată ulterior, fără niciun protocol științific, iar rezultatele cercetării nu au fost evaluate de niciun for medical și nu au fost publicate în nicio revistă de specialitate.

Așadar, nu poate fi vorba de o demonstrație științifică.

A doua parte a știrii este și mai greu de urmărit. Informația cu privire la experimentul doctorului Luis Miguel de Benito de a detecta cu telefonul propriu semnalele Bluetooth emise de 112 pacienți vaccinați nu pare să apară nicăieri altundeva în media decât pe pagina spaniolă Alerta Digital.

Oricum, din textul care relatează experimentul acestuia nu reiese în niciun fel dacă s-a luat în considerare ca semnalul MAC să provină de la telefoanele pacienților. Mai mult, articolul este tradus foarte stângaci și nu se prezintă nicio informație cu privire la protocolul științific sau a specialiștilor în telecomunicații care au fost consultați. Nu se prezintă nici cine au fost cele 112 persoane asupra cărora s-a făcut experimentul și nici cum s-a ajuns la concluzia că semnalul Bluetooth era emis de aceștia.

Vă mai recomandăm și Șoșoacă și Terheș – UE ne va lua dreptul la viață și PIB-ul României: chiar i-am depășit pe unguri?

 

Sursă foto: SHRM

#Te-ar mai putea interesa și