Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Uniunea Europeană amenință cu reguli stricte privind conținuturile de tip ”hate speech”

Companiile din sectorul înaltelor tehnologii s-ar putea confrunta cu reguli şi sancţiuni mai dure în Europa dacă nu reuşesc să ţină sub control în mod adecvat conţinuturile considerate a fi ”discurs de ură” şi dezinformarea, a avertizat, luni, la Bruxelles, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, după convorbirile avute cu directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg. “Dacă toate platformele care operează pe continentul european nu respectă condiţiile pe care tocmai le-am menţionat, da, vom fi nevoiţi să intervenim într-un mod mai strict”, a declarat Breton jurnaliştilor. (Agerpres)

În ultimii ani, Israelul s-a transformat într-un refugiu al hackerilor, destinația preferată a celor care se ocupă de activități online rău intenționate, în special oameni din Rusia și Ucraina. Vitali Kremez, care conduce departamentul de cercetare al SentinelOne, companie din domeniul cyber-security a declarat: ”Israelul este un loc special. Este un paradis pentru cybercriminali, în special pentru cardatori, adică hackerii care se specializează în furtul cărților de credit. (Haaretz)

Știri din zona Balcanilor:

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a sosit luni într-o vizită de lucru la Belgrad, iar la intrarea în spaţiul aerian al Serbiei aparatul său fost escortat de trei avioane MiG-29 ale forţelor aeriene sârbe. La Belgrad, Serghei Şoigu a fost primit de omologul său sârb Aleksandr Vulin, lor alăturându-li-se şi şeful Statului Major General al armatei sârbe, generalul Milan Mojsilovic. Pe agenda discuţiilor au figurat probleme legate de cooperarea tehnico-militară şi securitatea regională. (Agerpres)

Comisarul UE pentru Extindere, Oliver Varhelyi, a prezentat noua metodologie a extinderii UE. Primit cu răspunsuri mixte, acest document ține cont de unele dintre preocupările și sugestiile statelor membre, în special cele ale Franței, care a blocat efectiv începerea negocierilor cu Albania și Macedonia de Nord în octombrie anul trecut. Cu toate acestea, problemele fundamentale ale politicii de extindere a UE în Balcani nu au legătură cu metodologia, dar cu inconsistența și lipsa de principii solide a UE. (BalkanInsight)

Conferinţa internaţională a donatorilor organizată luni la Bruxelles a permis colectarea sumei de 1,15 miliarde de euro pentru a ajuta Albania să se reconstruiască după seismul devastator din noiembrie, a anunţat preşedinta Comisiei Europene. “Veste bună pentru populaţia Albaniei: ne-am depăşit obiectivul pentru reconstrucţia Albaniei şi am atins un total de 1,15 miliarde de euro, dintre care 40 de milioane sunt contribuţia UE”, a postat pe Twitter Ursula von der Leyen. (Agerpres)

Sursă foto: RFI

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și