Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Temerile privind coronavirusul duc la scăderea vertiginoasă a piețelor de capital

Pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății puteți afla mai multe despre Coronavirus din surse sigure, cu informații verificate. OMS lucrează îndeaproape cu experți, guverne și parteneri la nivel mondial pentru a extinde rapid cunoștințele științifice despre acest nou virus, pentru a urmări răspândirea și virulența virusului și pentru a oferi sfaturi țărilor și persoanelor cu privire la măsurile de protecție a sănătății și de prevenire a răspândirii acestui virus. (World Health Organization)

Acțiunile și obligațiunile din SUA au scăzut pe bursă marți, extinzând o cădere a pieței globale, după ce oficialii de sănătate publică i-au avertizat pe americani să se pregătească pentru răspândirea coronavirusului. S&P 500 a scăzut cu 3%, ducând pierderile la 7,6%. Investitorii s-au orientat către siguranța titlurilor de stat, împingând obligațiunile pe 10 ani oferite de Trezorerie la un randament record minim de 1.306 la sută înainte de a se încheia cu 1.352 la sută. (Financial Times)

Liderii a cinci grupuri din Parlamentul UE le-au spus statelor membre, într-o scrisoare, să acționeze asupra procedurilor de sancționare a Poloniei și Ungariei. Scrisoarea a fost trimisă vineri (21 februarie) – și dezvăluită luni – președintelui Consiliului UE, Charles Michel și secretarului de stat pentru afaceri europene al Croației, Andreja Metelko-Zgombic, a cărei țară deține președinția rotativă a blocului. În scrisoare, europarlamentarii și-au exprimat „profunda îngrijorare cu privire la lipsa gravă de progrese în procedurile articolului 7 împotriva Poloniei și Ungariei”. (EUObserver)

Exercițiul DEFENDER-Europe 20 reprezintă desfășurarea unei forțe de luptă de dimensiuni divizibile din Statele Unite în Europa, atragerea de echipaje și deplasarea personalului și a echipamentelor de-a lungul teatrului în diverse zone de pregătire. Echipele americane vor pleca din porturile a patru state și vor ajunge în șase țări europene. Acest lucru va necesita sprijinul a zeci de mii de membri ai serviciilor civile din mai multe țări. DEFENDER-Europe 20 este cea mai mare desfășurare de forțe americane în Europa pentru un exercițiu în peste 25 de ani. (U.S. Army Europe)

Sursă foto: Financial Times

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și