close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Temerile privind coronavirusul duc la scăderea vertiginoasă a piețelor de capital

Pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății puteți afla mai multe despre Coronavirus din surse sigure, cu informații verificate. OMS lucrează îndeaproape cu experți, guverne și parteneri la nivel mondial pentru a extinde rapid cunoștințele științifice despre acest nou virus, pentru a urmări răspândirea și virulența virusului și pentru a oferi sfaturi țărilor și persoanelor cu privire la măsurile de protecție a sănătății și de prevenire a răspândirii acestui virus. (World Health Organization)

Acțiunile și obligațiunile din SUA au scăzut pe bursă marți, extinzând o cădere a pieței globale, după ce oficialii de sănătate publică i-au avertizat pe americani să se pregătească pentru răspândirea coronavirusului. S&P 500 a scăzut cu 3%, ducând pierderile la 7,6%. Investitorii s-au orientat către siguranța titlurilor de stat, împingând obligațiunile pe 10 ani oferite de Trezorerie la un randament record minim de 1.306 la sută înainte de a se încheia cu 1.352 la sută. (Financial Times)

Liderii a cinci grupuri din Parlamentul UE le-au spus statelor membre, într-o scrisoare, să acționeze asupra procedurilor de sancționare a Poloniei și Ungariei. Scrisoarea a fost trimisă vineri (21 februarie) – și dezvăluită luni – președintelui Consiliului UE, Charles Michel și secretarului de stat pentru afaceri europene al Croației, Andreja Metelko-Zgombic, a cărei țară deține președinția rotativă a blocului. În scrisoare, europarlamentarii și-au exprimat „profunda îngrijorare cu privire la lipsa gravă de progrese în procedurile articolului 7 împotriva Poloniei și Ungariei”. (EUObserver)

Exercițiul DEFENDER-Europe 20 reprezintă desfășurarea unei forțe de luptă de dimensiuni divizibile din Statele Unite în Europa, atragerea de echipaje și deplasarea personalului și a echipamentelor de-a lungul teatrului în diverse zone de pregătire. Echipele americane vor pleca din porturile a patru state și vor ajunge în șase țări europene. Acest lucru va necesita sprijinul a zeci de mii de membri ai serviciilor civile din mai multe țări. DEFENDER-Europe 20 este cea mai mare desfășurare de forțe americane în Europa pentru un exercițiu în peste 25 de ani. (U.S. Army Europe)

Sursă foto: Financial Times

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și