Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Sâmburele de Neadevăr / Mădălina Voinea

Șoșoacă și Terheș – UE ne va lua dreptul la viață

Uniunea Europeană cu sediul său mitic la Bruxelles este deseori invocată în grupurile conspiraționiste drept o organizație ocultă care ne controlează viețile din întunericul birocrației.

Articolul de astăzi, devenit viral și preluat de pe Sputnik, nu face decât să pună la un loc mai multe frici religioase precum dreptul la avort, dreptul la sinucidere asistată alături de obligativitatea certificatului verde. Concluzia logică a acestei alăturări? UE nu vrea decât să ne facă să uităm de Dumnezeu, să ne transforme în niște iobagi care își omoară copii și bătrânii și chiar pe noi prin vaccinare.

Știrea falsă

Terheș anunță NUCLEARA – Bruxellesul va lua europenilor dreptul fundamental la viață!

cristian terhes

Sursă foto: live48times

 

“Dezvăluirea de o importanță excepțională făcută de europarlamentarul Chris Terheș – despre intenția progresiștilor neomarxiști de a lua europenilor – deci și românilor– cel mai important drept: la viață.

Chris Terheș arată chiar ”pașii urmați de neomarxiști”, în acest sens, nu numai la nivel european, ci și în România, prin PNL și USR.” – Sursa Live48times.com

În mod deja devenit clișeic, articolul face apel la emoția și frica oamenilor creștini față de avort și eutanasiere și a tuturor celorlalți față de viitor. Premisele sunt standard, capitalismul și corporațiile vor să ne transforme în sclavi, iar UE îi încurajează. Primul pas către acest tip de sclavie este certificatul verde, urmat de catalogarea avortului drept un drept fundamental și desigur legalizarea sinuciderii asistate.

Concluzia? Nu vom mai putea decide ce să facem cu propriul nostru corp. Soluția? Să votăm partide cu frică de Dumnezeu și valori naționale.

Cât de bine a prins acest mesaj? Doar de pe site-ul http://live48times.com/ a avut parte de 8000 de share-uri în grupuri de Facebook publice! Știrea a ajuns în grupuri cu un număr total de urmăritori de peste 3 milioane de români și a avut 27 899 de interacțiuni.
crowtangle

Sursă foto: Crowdtangle

 

Cum putem verifica o astfel de informație?

Știrea este un mix de informații false, credințe duse la extrem și concluzii manipulatoare. Putem porni însă de la un adevăr incontestabil, faptul că website-ul pe care este publicată știrea oferă toate simptomele unui domeniu plătit și întreținut cu scopul de a crea propagandă.

1. Credibilitatea website-ului pe care regăsim știrea

Website-ul http://live48times.com/ putem vedea că folosește un domeniu înregistrat în Reykjavik, dar indivizii din spatele acestei achiziții nu au dorit să lase nicio urmă. Site-ul arată improvizat, prezintă încă texte în vietnameză și nu servește decât unui singur scop: distribuirea informațiilor deja populare pe alte site-uri precum Sputnik și transformarea lor în știri virale.

Practic, discutăm despre un website săgeată care face parte dintr-un grup imens de website-uri marionetă care sunt distribuite masiv în mii de grupuri de Facebook. Astfel, știrea devine virală, invocă credibilitate și păcălește algoritmul Facebook. Pe de o parte, forțat știrea devine populară, doar mii de website-uri o postează și apare peste tot, pe de altă parte devine mai greu de moderat și dat jos.

Deloc o coincidență stranie este autoarea acestui articol, Diana Șoșoacă. Deja devenită celebră pentru vulgaritatea logicii pe care o forțează în fața românilor vulnerabili și disperați de un stat corupt, personajul este direct implicat în aceste website-uri fantomă, atât ca autoare, cât și ca săgeată care distribuie acest conținut.

postare sosoaca

Sursă foto: Facebook

 

statistica

Sursă foto: who.is

 

2. Profilul lui Cristian Terheș

Cristian Terheș este fost membru PSD și absolvent al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca. În prezent, s-a reprofilat alăturându-se Partidului Național Creștin Democrat în mai 2020 și deținând funcția de europarlamentar.

În spațiul mioritic este cunoscut pentru diseminarea unui val de fake news legat de Raportul Matic pe care l-a demonizat drept o abominație a Uniunii Europene și a diseminat falsa informație conform căreia bărbaților li s-ar da dreptul de a naște. Acest videoclip a devenit viral și a avut 190 000 de vizualizări.

De fapt, raportul Matic cu numele complet – Sănătatea sexuală și reproductivă și drepturile aferente în UE, în contextul sănătății femeilor propune cu totul alte măsuri, esențiale femeilor din România.

Raportul se referă la situația sănătății sexuale și reproductive și a drepturilor aferente în UE, în contextul sănătății femeilor. Articolul N, cea mai conflictuală parte a discuției, indică faptul că toți cetățenii europeni ar trebui să beneficieze de asistență medicală privind nașterea unui copil, fără a fi discriminați pe criterii de identitate de gen.

În 2021, pentru creștinii ortodocși vocali, implicați în politică încă este absurd că femeile ar trebui să aibă voie să decidă asupra propriului corp, că nu ar trebui să fie forțate să ducă o sarcină la bun sfârșit și că ar trebui să ai autonomie asupra vieții lor.  În realitate, absurditatea raportului invocată de Cristian Terheș este premisa Uniunii Europene, faptul că fiecare persoană ar trebui să aibă drepturi egale în societate.

cristian terhes raportul matic

Sursă foto: Facebook

 

3. Verificarea informațiilor prezentate

Salturile logice expuse de Chris Terheș și expuse cu entuziasm de Diana Șoșoacă nu se opresc aici. Articolul încearcă să sugereze insistent că decizia de a dreptul de a dispune de propriul corp în privința organelor reproducătoare, dar obligativitatea certificatului verde sugerează ca ne va fi luat dreptul fundamental la viață.

Cu stupoare,  nu am reușit să aflăm și cum se va ajunge prin vreo inițiativă existentă la o astfel de concluzie.

Dreptul fundamental la viață – Articolul 2 din CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE

(1) Orice persoană are dreptul la viață.

(2) Nimeni nu poate fi condamnat la pedeapsa cu moartea sau executat.

Chiar și în extrema în care facem apel la frica oamenilor legată de vaccinare, de ce asocierea cu dreptul la viață? Din pura dorință de a crea isterie fără nicio asociere logică, click-bait ca la carte! Asocierea realistă este direct conectată cu restrângerea dreptului la liberă circulație, cu drepturi economice chiar.

Declarăm cu certitudine ȘTIREA FALSĂ, concluzia conform căreia UE dorește să ia dreptul la viață al europenilor este construită pe premise manipulatoare, existente în societate, dar fără să fie demonstrată o corelare a concluziilor cu aceste opinii ale autorilor.

Vă recomandăm și analizele Avorturile spontante cauzate de vaccin și Azitromicina și Pana de curent scurtcircuitează conspirațiile române.

 

Sursă foto: Inquam Photos

#Te-ar mai putea interesa și