Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Fake News Mondenus / Thomas Briot

Șeful cămătarilor din Prahova dat în urmărire

CONTEXT

Pe data de 10 iulie 2020, România TV dezvăluia în mega-exclusivitate că Vlad Marinov, «șeful cămătarilor din Prahova», era căutat de poliție și cerea telespectatorilor orice indiciu putând ajuta arestarea lui.

Iată transcriptul emisiunii:

Costin Soare (reporter România TV):

– Bună seara, Violeta! Bun găsit, doamnelor și domnilor! Este vorba despre Vlad Marinov, cunoscut ca fiind șeful cămătarilor din Prahova, dar atenție, și în Marea Britanie. Practic, el îi coordonează în acest moment pe interlopii reveniți în România după criza Covid

– Iată, acest interlop, Vlad Marinov, îi coordonează pentru atacuri, chiar și jafuri armate, ei se extind practic cu astfel de fapte dinspre Ploiești chiar spre Capitală. Vlad Marinov reușește să-i determine pe acești interlopi, pe „bombardieri”, să dea atacul la anumite adrese.

– Dar, revenind la Vlad Marinov, chiar autoritățile statului solicită informații oricărui cetățean care îl vede pe acest personaj, polițiștii cer oamenilor să sune la 112 sau la Inspectoratul de Poliție Județean din Prahova, dacă au informații despre el, pentru că se ascunde și îi coordonează din umbră pe cei care dau astfel de atacuri.

Violeta Romanescu, realizatoarea emisiunii:

– Așadar, Vlad Marinov este cel din imagine pe care îl vedeți în fotografia de pe ecran. IPJ Prahova anunță că cine îl recunoaște, cine l a văzut undeva să sune de urgență la IPJ Prahova.

Ion Spânu:

– Domnul Hadăr, deocamdată nu avem informații despre faptele lui, noi acuma credem poliția, dar poate să fie și altceva, poate un alt clan rival să-l arunce prin intermediul poliției.

DE CE E FALS?

România TV este un canal de televiziune deseori sancționat de CNA pentru știri false, business-modelul canalului fiind bazat pe «știri nucleare» care nu sunt întotdeauna exacte.

După afirmațiile senzaționale din emisiune, CNA s-a autosesizat, și a verificat informațiile împreună cu Poliția Română.

Sursă foto: paginademedia.ro

 

Niciun individ numit Vlad Marinov nu era dat în urmărire de către poliție, iar România TV a fost amendată cu 10.000 de lei.

Putem constata cu ironie că CNA a făcut de fapt treaba jurnaliștilor de la România TV, anume de a verifica informațiile cu poliția.

Aceste fake news-uri pot părea inocente, dar ca în acest caz ele pot avea un impact asupra unor persoane reale, în acest caz Vlad Marinov, victimă a difamației.

#Te-ar mai putea interesa și