Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: La ce să ne așteptăm dacă SUA se retrage din NATO

Evoluțiile recente ale relațiilor transatlantice au declanșat dezbaterea despre nevoia europenilor de a-și asuma o mai mare responsabilitate pentru propria lor securitate. Cu toate acestea, eforturile liderilor europeni de a susține angajamentul general de „a-și lua soarta în propriile lor mâini” nu au avut până în prezent suficiente progrese.

În acest context, realizatorii acestui raport au reunit un grup la nivel înalt de experți și funcționari guvernamentali din Franța, Germania, Polonia, Marea Britanie și SUA pentru a aborda un scenariu fictiv care implică o retragere a SUA din NATO, urmată de crize multiple in Europa.

Cum își vor organiza europenii securitatea și apărarea dacă SUA se retrage din NATO? În ce măsură securitatea europeană din viitor se va baza pe solidaritatea reciprocă, coalițiile ad-hoc sau o bilateralizare a relațiilor cu SUA? Ce interese ar considera guvernele europene respective ca fiind vitale și non-negociabile? Ce rol ar juca SUA în securitatea europeană după retragere?

Acest raport se bazează pe ideea de a proiecta tendințele actuale de politică externă și de securitate într-un scenariu viitor – căutând să dezvolte o înțelegere mai profundă a intereselor și priorităților diferiților actori, precum și a posibilelor opțiuni de politică. Punctul de plecare este un scenariu pe termen scurt până la mediu. Participanții fac parte din echipele țării și își asumă rolul de consilieri ai guvernelor lor.

Rezumat:

Citiți raportul întreg pe: https://www.iiss.org/blogs/research-paper/2019/09/european-security-us-nato

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și