close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Sărbătoarea de Halloween ilegală în Rusia?

Astăzi vă prezentăm o știre interesantă realizată de cei de la The Moscow Times în care este prezentată pe larg atitudinea Rusiei și a Bisericii Ortodoxe ruse față de tradițiile de Halloween.

Ca fiecare sărbătoare, Halloween-ul se rezumă la tradiție: iubitorii de groază din întreaga lume își pun cele mai frumoase costume pentru a colinda și a primii bomboane – în timp ce oficialii guvernului rus și ai Bisericii Ortodoxe condamnâ festivitățile ca fiind necugetate.

Anul acesta nimic nu s-a schimbat. În zilele premergătoare Halloween-ului, parlamentarul Vitaly Milonov a declarat că sărbătoarea, pe care a legat-o de „activitățile organizațiilor oculte periculoase”, este în neconformitate cu legea rusă.

“Astăzi, în Rusia, nu există nicio biserică care să autorizeze această sărbătoare și să permită sărbătorirea acesteia”, a declarat Milonov la o conferință de presă săptămâna trecută. “Orice încercare a oricărui profesor de a sărbători Halloween-ul la școală nu este decât o încălcare gravă a legii federale.” El a cerut părinților din toată țara să raporteze școlile care sărbătoresc Halloween-ul prin intermediul unei linii telefonice directe, special creată.

Mai mult, preoții ortodocși din Chelyabinsk au criticat filmul american „Joker”, spunând că succesul acestuia înfățișează o „rebeliune împotriva realităților societății” și, că sărbătoarea Halloween-ului, este în egală măsură o amenințare asupra statului rusesc.

Într-o declarație de pe site-ul său, mitropolitul Chelyabinsk a susținut că „tehnologii politici” încurajează oamenii să se îmbrace ca Joker pentru Halloween și să creeze o mișcare de protest care ar căuta să destabilizeze și să distrugă statul rus și identitatea spirituală a poporului rus.

Cine știa că un bărbat cu machiaj de clovni ar putea fi atât de puternic?

Pentru a citi știrea în întregime, accesați următorul link: https://bit.ly/2qdE7E3

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și