Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Sărbătoarea de Halloween ilegală în Rusia?

Astăzi vă prezentăm o știre interesantă realizată de cei de la The Moscow Times în care este prezentată pe larg atitudinea Rusiei și a Bisericii Ortodoxe ruse față de tradițiile de Halloween.

Ca fiecare sărbătoare, Halloween-ul se rezumă la tradiție: iubitorii de groază din întreaga lume își pun cele mai frumoase costume pentru a colinda și a primii bomboane – în timp ce oficialii guvernului rus și ai Bisericii Ortodoxe condamnâ festivitățile ca fiind necugetate.

Anul acesta nimic nu s-a schimbat. În zilele premergătoare Halloween-ului, parlamentarul Vitaly Milonov a declarat că sărbătoarea, pe care a legat-o de „activitățile organizațiilor oculte periculoase”, este în neconformitate cu legea rusă.

“Astăzi, în Rusia, nu există nicio biserică care să autorizeze această sărbătoare și să permită sărbătorirea acesteia”, a declarat Milonov la o conferință de presă săptămâna trecută. “Orice încercare a oricărui profesor de a sărbători Halloween-ul la școală nu este decât o încălcare gravă a legii federale.” El a cerut părinților din toată țara să raporteze școlile care sărbătoresc Halloween-ul prin intermediul unei linii telefonice directe, special creată.

Mai mult, preoții ortodocși din Chelyabinsk au criticat filmul american „Joker”, spunând că succesul acestuia înfățișează o „rebeliune împotriva realităților societății” și, că sărbătoarea Halloween-ului, este în egală măsură o amenințare asupra statului rusesc.

Într-o declarație de pe site-ul său, mitropolitul Chelyabinsk a susținut că „tehnologii politici” încurajează oamenii să se îmbrace ca Joker pentru Halloween și să creeze o mișcare de protest care ar căuta să destabilizeze și să distrugă statul rus și identitatea spirituală a poporului rus.

Cine știa că un bărbat cu machiaj de clovni ar putea fi atât de puternic?

Pentru a citi știrea în întregime, accesați următorul link: https://bit.ly/2qdE7E3

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și