Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Romgaz dorește 20% din pachetul Exxon din Marea Neagră

Black Sea Oil and Gas (BSOG), singura companie care a luat deja decizia finală de a exploata un perimetru offshore de gaze în partea României de Marea Neagră, își menține obiectivul de a aduce prima livrare de gaz în România în 2021, în ciuda faptului că operațiunile au rămas ușor în urmă. „Am întârziat puțin, proiectul este la 25% [față de 50% planificat], dar vom începe extragerea în 2021”, a declarat Mark Beacom, CEO al companiei. (Romania-Insider)

Producătorul român de gaze naturale deținut de stat, Romgaz, este interesat să cumpere 20% din proiectul Neptun Deep de la grupul american Exxon Mobil, ce deține 50% din acesta, anunțat directorul general al companiei, Adrian Volintiru. Romgaz a solicitat recent aprobarea acționarilor săi, cel mai mare dintre ei fiind statul român (cu peste 70%), să angajeze avocați externi pentru a începe negocierile.  Proiectul Neptun Deep din secțiunea României a Mării Negre este deținut în prezent în proporții egale de Exxon și OMV Petrom. (Romania-Insider)

O investigație a Bellingcat și a partenerilor a relevat faptul că asasinarea lui Zelimkhan Khangoshvili din luna august 2019 a fost planificată și organizată de FSB-ul din Rusia. Pregătirea pentru asasinare a fost supervizată direct de Eduard Benderski, directorul Fundației de caritate pentru foștii ofițeri de forțe speciale „Vympel”. Bellingcat a stabilit că suportul esențial în operațiune – instruirea asasinului și eliberarea documentelor de identitate false – au fost operate direct de FSB și așa-numitul Centru Special de Operațiuni. (deschide.md)

Statele Unite vor începe să trateze cinci companii mass-media chineze ca extensii ale guvernului de la Beijiing, cerându-le să respecte regulile care reglementează ambasadele și consulatele străine. Un înalt funcționar al Departamentului de Stat a declarat marți că Xinhua, China Global Television Network, China Radio International, China Daily and People’s Daily vor fi desemnate „misiuni externe”, cu efectiv imediat, în conformitate cu Legea privind misiunile străine. (CNN)

Escaladarea conflictului din Ucraina:

Cel puţin un soldat ucrainean a fost ucis, iar alţi patru răniţi în lupte cu separatişti proruşi în estul Ucrainei marţi dimineaţă, a anunţat Kievul, dând publicităţii un bilanţ al confruntărilor de o violenţă ieşită din comună în ultima perioadă. ‘Rebelii şi ocupanţii (ruşi) au pus la cale o provocare cinică’ într-o ‘tentativă de a face să eşueze procesul de pace’, a acuzat pe Facebook preşedintele Zelenski, anunţând că a convocat o reuniune a Consiliului pentru Securitate şi Apărare Naţională (SNBO) pentru a decide măsurile care necesită a fi luate în acest context. (Agerpres)

Ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, s-a întâlnit cu Sub-Secretarul de Stat al SUA, Ambasadorul Nathan A. Sales. Ambasadorul a declarant că ”Statele Unite exprimă condoleanțe poporului ucrainean în legătură cu atacul rușilor și escaladarea conflictului din Donbas. Pentru Statele Unite, problema integrității teritoriale a Ucrainei rămâne prioritară”, a adăugat oficialul. (Ukrinform)

Sursă foto: Romania-Insider

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și