Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Albania și Macedonia de Nord discută aderarea la UE

La 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice, aniversați anul trecut, NATO a efectuat cel mai amplu sondaj cu privire la activitatea sa, iar România, care a împlinit 15 ani de la aderare în 2019, se situează între primele cinci state membre ale căror cetățeni au cea mai mare încredere că apartenența la NATO le protejează țara de un atac din partea unei țări străine. De asemenea, România este pe locul al treilea între cele 29 de națiuni euro-atlantice în ce privește sprijinul cetățenilor pentru cara țara noastră să rămână stat membru al Alianța Nord-Atlantică. (Calea Europeană)

Poliția germană a verificat spațiile la nivel național legate de o mișcare antisemită de extremă dreaptă numită Reichsbürger (Cetățenii Reichului). Proprietățile neo-naziste și armele de foc au fost confiscate în raiduri, în 10 din cele 16 state din Germania. Grupul vizat, „Popoarele și triburile germane”, face parte din Reichsbürger, ai cărui membri resping statul german ca persoană juridică. Ministerul de Interne a declarat că rasismul va fi combătur „chiar și în perioade de criză”. (BBC News)

Ambasadorii UE au discutat, miercuri, asupra unui proiect care vizează deschiderea discuțiilor de aderare a blocului cu Albania și Macedonia de Nord, deși nu a fost menționată nicio dată pentru începerea acestor tratative. Discuția dintre ambasadori va continua, iar proiectul, care include, de asemenea, câteva condiții noi pentru aderarea țărilor candidate, ar putea suferi modificări suplimentare. (Politico)

Sursă foto: Calea Europeană

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și