Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Rezultatele Super Tuesday

Democrații au petrecut mult timp cântărind „eligibilitatea” acestui ciclu electoral, însă, din cauza modului în care funcționează sistemul electoral prezidențial al Statelor Unite, eligibilitatea a devenit o problemă de geografie. New York și Dakota de Nord au contribuții importante, dar trebuie să ne uităm și la Pennsylvania și Florida. Democrații sunt departe de a fi condamnați la eșec, dar „avem într-adevăr o mulțime de scenarii de coșmar”, a declarat Sean McElwee, co-fondator al think tank-ului progresist Data for Progress. (Vox)

Joe Biden a proiectat revenirea sa uluitoare printr-un sondaj și o declarație a unui lider. Cu două zile înainte de primaries, Universitatea Monmouth a publicat un sondaj în care l-a arătat pe Biden cu un avans extraordinar de 20 de puncte. Acest sondaj a urmat unei aprobări critice din partea congresistului Jim Clyburn. Campania lui Biden – timp de luni de zile însoțită de un șir de erori, entuziasm scăzut și strângere mediocră de fonduri – știa ce înseamnă aceste rezultate, la fel ca și o mulțime de democrați stând pe margine. (Politico)

Joe Biden și Bernie Sanders au viziuni diferite în ceea ce privește politica energetică și climatică, deși ambii ar restricționa dezvoltarea și ar adopta o postură mai adversă față de industriile cu combustibili fosili decât președintele Trump. Axios prezintă o analiză comparativă detaliată a perspectivelor asupra energiei și petrolului pe care cei doi candidați democrați le-au menționat de-a lungul timpului. (Axios)

Joe Biden l-a criticat pe Bernie Sanders pentru că se aștepta ca oamenii care fac 60.000 de dolari pe an să fie în regulă cu mai multe taxe colectate pentru un sistem Medicare for All. “Ideea că veți putea salva acea persoană care face 60.000 de dolari pe an prin Medicare for All este nerealistă. 16% din publicul american este pe Medicare for All și toată lumea plătește un impozit pentru acest serviciu. Crezi că vei adăuga încă 84 la sută și rezultatul nu va consta în taxe mai mari?”, a declarat Biden. (Real Clear Politics)

Biden și Sanders au opinii diferite în privința politicii externe. Ambii bărbați au părut energizați de o dezbatere reînnoită despre război și pace, dar niciunul dintre cei doi candidați nu ilustrează mai bine diviziunile dintre democrați despre cum ar trebui să arate conducerea americană în străinătate. New York Times prezintă o analiză detaliată a viziunilor despre relații internaționale ale celor doi candidați democrați. (New York Times)

Graba în rândul democraților de a se alătura lui Joe Biden în urma victoriei sale în primaries a fost remarcabilă. Ceea ce este puțin probabil să se spună cu voce tare este că nu este vorba despre viziunea inspirată a lui Biden sau personalitatea convingătoare, atât cât despre temerile lor, întrucât dacă senatorul Bernie Sanders ar deveni candidatul prezidențial, el ar pierde în fața președintelui Trump. (The Washington Post)

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și