Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Analize / True Story Project

Raportul de Securitate al Munich Security Conference 2020

Lumea devine mai puțin occidentală? Occidentul însuși devine tot mai puțin occidental? Ce înseamnă pentru mapamond dacă Occidentul lasă scena altora? Cum ar putea arăta o strategie comună occidentală pentru o eră a competiției între marile puteri?

Raportul de securitate al Munchen 2020 aruncă lumină asupra fenomenului pe care îl numește ca „lipsa de vest” – un sentiment răspândit de neliniște și agitație în fața creșterii incertitudinii cu privire la scopul persistent al Occidentului. O multitudine de provocări în materie de securitate par să devină inseparabile de ceea ce unii descriu drept decăderea proiectului occidental. Mai mult, societățile și guvernele occidentale par să fi pierdut o înțelegere comună a ceea ce înseamnă chiar să faci parte din Occident. Deși poate cea mai importantă provocare strategică pentru partenerii transatlantici, nu se știe dacă Occidentul poate veni cu o strategie comună pentru o nouă eră a concurenței între marile puteri.

În acest context, Raportul de securitate 2020 de la München oferă o imagine de ansamblu a provocărilor majore ale politicii de securitate și oferă date și analize interesante pentru puncte geografice de interes. Pe lângă rolul său de inițiator al conversației pentru Conferința de Securitate din Munchen, seria de rapoarte a devenit și o resursă accesibilă pentru profesioniștii din domeniul securității și publicul interesat din întreaga lume. Raportul anterior a fost descărcat de peste 30.000 de ori și a avut o acoperire largă în mass-media germană și internațională. Discuția pe Twitter are loc la #MSCreport și #Westlessness.

Raportul de securitate 2020 de la München analizează evoluția actuală a politicilor de securitate în China, Europa, Rusia și Statele Unite și, în plus, examinează dinamica regională în zona Mediteraneană, Orientul Mijlociu și Asia de Sud. În plus, oferă informații despre problemele de securitate spațială și climatică, precum și amenințările care apar din noile tehnologii și din extremismul de dreapta tot mai transnațional.

Raportul de securitate din Munchen conține o serie de materiale exclusive și nepublicate. Pentru pregătirea raportului, Fundația Conferinței de Securitate din Munchen a colaborat cu instituții partenere de renume, inclusiv Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED), The Brookings Institution, The Chicago Council on Global Affairs, International Crisis Group, The International Institute for Strategic Studies (IISS), Mercator Institute for China Studies (MERICS), McKinsey & Company, Pew Research Center, Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), and the Zentrum für Osteuropa- und international Studien (ZOiS).

Puteți citi raportul integral pe: https://bit.ly/39v223p

Sursă foto: Munich Security Conference 2020

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și