Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Analize / True Story Project

RAND & FES: Idei pentru o ordine regională revizuită în Europa post-sovietică și Eurasia

RAND Corporation și Friedrich Ebert Stiftung au publicat un studiu deosebit de interesant în care propun o serie de măsuri pentru restabilitarea ordinii și încurajarea progresului în țările afectate de interferența rusă.

Mai jos puteți citi prefața studiului:

Relațiile Rusiei cu Occidentul sunt într-o stare de agitație profundă. Această criză s-a manifestat în diverse moduri, inclusiv în presupusa ingerință a Rusiei în alegerile din SUA și europene, expulzări diplomatice ca acțiuni de răzbunare, și sancțiuni. Cu toate acestea, situația care a declanșat această tensiune și rămâne miezul disputei este competiția asupra Ucrainei și a celorlalte state aflate în regiune: Belarus, Moldova, Georgia, Armenia și Azerbaidjan. Această competiție a devenit un joc cu efecte negative pentru toți participanții, ce nu a adus beneficii clare pentru niciuna dintre părți. Drept urmare, Vestul și Rusia se regăsesc acum prinse într-o cursă periculoasă și dăunătoare, în timp ce statele din regiune rămân, în grade diferite, instabile, nereformate și afectate de conflicte interne.

În ciuda costurilor asociate cu status quo-ul, nici factorii de decizie, nici comunitatea de experți nu au oferit idei despre cum să revizuiască ordinea regională – într-un mod care ar putea fi acceptabil pentru toate statele în cauză – pentru a obține stabilitate, a soluționa conflictele și a facilita calea spre o mai mare prosperitate. Atmosfera otrăvitoare în relațiile dintre statele cheie a făcut o discuție oficială aproape imposibilă,iar pentru cercetătorii individuali este la fel de dificil să ofere alternative care iau în considerare gama largă, complexă și adesea conflictuală a tuturor perspectivelor naționale.

Cu sprijinul Carnegie Corporation din New York și în parteneriat cu Oficiul Regional pentru Cooperare și Pace în Europa a Friedrich Ebert Stiftung, RAND Corporation a lansat un proiect pentru a completa acest gol. Pentru aceasta, a convocat trei grupuri de lucru reprezentative pentru a concepe abordări alternative ale celor trei elemente cheie privind ordinea regională: arhitectură de securitate, integrare economică și conflicte regionale.

Aceste grupuri de experți și foști practicieni de politică din Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, Rusia și statele intermediare au avut misiunea de a găsi soluții reciproc acceptabile la problemele actuale din cele trei domenii.

Puteți citi studiul integral pe:

https://www.fes-vienna.org/fileadmin/user_upload/documents/RAND_CF410.pdf

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și