Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Analize / Daniel Andronache

(Încă) patru ani – problemele societății americane

După ce va fi depășit euforia (re)alegerii, noul (re)ales Președinte al SUA se va afla în fața unui munte de probleme, multe dintre ele generate de cei patru ani de mandat Trump. Dacă Biden devine președinte, va avea nevoie de voință politică și sprijinul Congresului, un joc politic abil și o comunicare impecabilă cu societatea. Dacă Trump va fi reales, întrucât cel mai probabil va alege să ignore orice problemă, sau chiar să le adâncească, speranța rămâne în Congresul American, care a fost în toți acești patru ani, de cele mai multe ori, partea rațională a guvernării și zidul între Trump și restul lumii.

Fie un președinte Trump reinventat, fie Congresul nu vor putea să ignore problemele create sau adâncite de domnia Trumpistă, precum:

Cum ar trebui să se poziționeze președintele nou ales în fața acestor probleme? Cum politica trumpistă, specifică marilor autocrați trecuți și prezenți,  a apelat la identitate națională, la identificarea unui dușman național, la retorică recurentă a unui fals până la devenirea sa în adevăr sau chiar având la bază anumite realizări pe termen scurt pe linie economică, generate însă cu prețul haosului diplomatic și comercial interstatal, președintele (re)ales ar trebui să:

Dacă președintele (re)ales ignoră cele de mai sus, rămâne în continuare rolul Congresului de a se comporta responsabil și hotărât, dar vor fi patru ani foarte dificili.

 

Sursă foto: KBC

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și