Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Premierul Marii Britanii îl avertizează pe Putin să înceteze ”activitățile de destabilizare”

Primul ministru britanic Boris Johnson i-a spus lui Vladimir Putin în prima lor întâlnire oficială că Moscova nu trebuie să repete un atac chimic asupra Marii Britanii, precum atacul din 2018 de la Salisbury împotriva fostului spion rus Serghei Skripal. Downing Street a declarat că Johnson i-a spus președintelui rus pe 19 ianuarie că legăturile dintre Moscova și Londra nu vor reveni la normal până când Rusia nu își va încheia activitățile de „destabilizare”. (Radio Free Europe)

Dmitri Medvedev intenţionează să rămână preşedinte al partidului de guvernământ Rusia Unită după demisia sa din funcţia de prim-ministru de săptămâna trecută. Medvedev a anunţat că se retrage din funcţia de prim-ministru miercuri, după discursul lui Vladimir Putin privind starea naţiunii, în care preşedintele a anunţat un plan de a acorda mai multă autoritate postului de premier în urma unui referendum constituţional. (Agerpres)

Un fost diplomat german suspectat de spionaj pentru China a fost rechemat din postul său de ambasador al UE în Coreea de Sud după ce autorizația sa de securitate a fost retrasă. Procurorii germani au declarant că investighează trei persoane sub suspiciunea de spionaj și că anchetatorii au efectuat percheziții la Bruxelles, Berlin și statele regionale germane Bavaria și Baden-Württemberg. Cei trei suspecți lucrează pentru firme de lobby și sunt suspectați că spionează pentru China. (Politico)

Liderii principalelor ţări implicate în conflictul din Libia s-au angajat duminică să respecte embargoul asupra armelor, decis în 2011 de Organizaţia Naţiunilor Unite, a anunţat cancelarul german, Angela Merkel, duminică, după conferinţa internaţională privind conflictul libian desfăşurată la Berlin. “Am convenit că vrem să respectăm acest embargo asupra armelor şi că acest embargo va fi controlat mai strict decât înainte”, a declarat oficialul german într-o conferinţă de presă la finalul negocierilor. (Agerpres)

Purtătorul de cuvânt al parlamentului Iranului a avertizat puterile europene împotriva unei abordări „nedrepte” a mecanismului litigiilor în acordul nuclear de 4 ani, care a funcționat optim până la retragerea Statelor Unite în 2018. Teheran ar „reconsidera cooperarea noastră” cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) în acest caz. Germania, Marea Britanie și Franța au anunțat săptămâna trecută că au declanșat mecanismul litigiilor în Planul comun de acțiune globală (JCPOA). (Radio Free Europe)

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și