Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: China poate surclasa economia SUA în 10 ani

Cele mai noi informații despre SUA, China și ce s-a mai întâmplat prin alte părți ale lumii, în buletinul de știri de mai jos:

 

Securitate și relații internaționale

 

securitate

Sursă foto: AP

 

Nagorno-Karabakh: o soluție diplomatică imposibilă?

 Armenia și Azerbaidjanul au ajuns la un nou acord pentru un armistițiu umanitar, de data aceasta sub egida Statelor Unite. Nerespectarea acestuia lasă de crezut că o soluție diplomatică nu mai este posibilă, iar conflictul escaladează cu noi acuzări de crime de război împotriva Azerbaidjanului.

Nagorno-Karabakh: un nou armistițiu?

Azerbaidjanul acuzat de crime de război.

Franța acuzată de discriminări împotriva musulmanilor

După ce Franța a anunțat noi măsuri pentru lupta împotriva radicalismului islamic în răspuns la decapitarea unui profesor de istorie, câteva țări musulmane au criticat președintele francez Emmanuel Macron, precum și publicarea caricaturile profetului Mahomet care au fost la originea acestui atentat. Președintele Turciei Erdogan a denuțat politica șefului de stat Francez, suggerându-i de două ori că are nevoie de un examen psihiatric.

Critici la adresa Franței și apeluri la boicot.

Escaladă diplomatică între Turcia și Franța.

 

Economie

 

economie

Sursă foto: Getty Images

 

Evenimente economice internaționale

Cel de-al-14-lea plan cincinal al Chinei este concentrat pe un plan de investiții fără precedent în tehnologie, autonomie economică și măsuri anti-poluare. În același timp, datele globale sugerează ca recuperarea economică este dependentă de nivelul de cheltuieli înregistrate, gospodăriile aflându-se la un nivel record de economisire de 14,1%. Pe de altă parte, țările sărace din Africa sunt din ce în ce mai îndatorate față de China cu posibilități reduse de returnare a împrumuturilor.

Noul plan de creștere economică al Chinei poate surclasa economia SUA în 10 ani.

Recuperarea globală ar putea fi determinată de nivelul cheltuielilor din gospodării.

Datoria africană față de China: O povară grea asupra celor mai sărace țări.

Business & Tehnologie

Reliance este impasibil în fața încercărilor Amazon de a opri achiziționarea Future Group. În același timp, compania chineză Tencent este principalul finanțator al furnizorului de e-sports VSPN.

Reliance declară că acordul său de 3,4 miliarde de dolari cu Future Group este „pe deplin aplicabil în conformitate cu legislația indiană”.

Tencent conduce runda de finanțare din seria B de 100 milioane de dolari către furnizorul de e-sport VSPN din China.

 

Societate

 

societate

Sursă foto: Financial Times

 

Alegeri prezidențiale în SUA

Cu cine au votat cei peste 58 de milioane de americani până acum?

Restricții Covid-19

Orban, despre noi restricții: Așteptăm să vedem efectul măsurilor.

Covid-19: Valul doi de pandemie bagă din nou Spania în stare de urgență.

Italia: Restaurantele, sportul și cultura își reduc sau suspendă activitatea.

Alte știri

Nigeria: Preşedintele Buhari lansează un apel la ”pace” într-o ţară pradă violenţelor.

Şeful statului nigerian a adăugat că sprijină principiul unei anchete judiciare la Lagos “pentru a face dreptate manifestanţilor paşnici care şi-au pierdut viaţa, oamenilor din forţele de securitate au fost asasinaţi”, potrivit unui comunicat dat publicităţii de preşedinţie. Represiunea sângeroasă a manifestaţiilor paşnice la Lagos, marţi seară, care a omorât 12 oameni potrivit Amnesty International, a provocat indignare în ţară şi pe glob. (Agerpres)

Proteste la Belarus în ziua în care expiră ultimatumul dat de opoziție.

 

Despre China mai puteți citi și în alte analize True Story Project, precum China vs. Restul Lumii și China & jocurile unei dominații globale.

Sursă foto: Industry Week

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și