Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Pastila de Weekend / True Story Project

Pastila de Weekend @ True Story Project

Articole:

Warfare in the age of dragonsinterviu cu Dr. David Kilcullen, Eastern Focus, despre cum țări precum Rusia și China, în mod tradițional dragonii care trebuiau răpuși, și-au dezvoltat capacități de reziliență și au dezvoltat arme sofisticate pentru a contracara Vestul.

Credințe „stranii” și mari conspirațiiAndrei Cornea, Dilema Veche, a povestit despre conspirații și conspiraționiști și despre preferința oamenilor în general de a crede astfel de teorii, unele de-a dreptul bazaconii, în pofida dovezilor grăitoare.

14 explicații psihologiceGaspar Gyorgy, Republica, ne oferă câteva explicații care ne pot ajuta să înțelegem mai bine de ce unii nu respectă regulile sanitare ce ne-ar putea proteja pe toți de COVID-19.

Canale de YouTube:

HISTORY OF IDEASThe School of Life al lui Alain de Botton: o serie întreagă de scrieri și filmulețe despre diverse teorii, idei și teme relevante pentru geopolitică, guvernare și stat. Vă lăsăm aici un videoclip despre capitalism:

Kurzgesagt – In a Nutshell – un canal cu videoclipuri bine argumentate și de impact pe subiecte relevante în societate și întrebări existențiale ale umanității. Videoclipul de mai jos explică într-un mod argumentat istoric responsabilitatea tuturor țărilor, nu doar a celor dezvoltate, de a contribui la managementul și minimizarea schimbărilor climatice:

National Theatre, Marea Britanie – în perioada aceasta canalul Teatrului Național din Londra publică săptămânal câte o piesă din stagiunile trecute. Piesele sunt excepționale, precum și cea de mai jos, Les Blancs, care prezintă drama unei națiuni aflată în prag de revoluție:

https://www.youtube.com/watch?v=aTML9zh4sLc

Cărți:

Long Walk To Freedom, Nelson Mandela – autobiografia liderului sud-african este o excelentă radiografie a schismelor profunde din societatea Africii de Sud, a violenței și nedreptății trăite în timpul Apartheid-ului și a felului în care se produce schimbarea. S-ar putea să vă facă să vă puneți întrebări despre ce înseamnă cu adevărat libertatea.

Network Propaganda: Manipulation, Disinformation, and Radicalization in American Politics, Yochai Benkler, Robert Faris și Hal Roberts – o radiografie în profunzime a sistemului politic american și a polarizării extreme din mass-media de peste ocean. Veți găsi în această carte mai multe ipoteze interesante despre motivele pentru care Donald Trump a câștigat președinția SUA și este posibil să o câștige din nou anul acesta, despre Fox News și alte publicații media care par să fi uitat orice normă de jurnalism, despre ingerința rușilor în alegerile americane și despre extremismul din păturile sociale americane.

La capătul lumii și în țara aspră a minunilor, Haruki Murakami – singura carte de ficțiune din listă, considerată una dintre cele mai dificile cărţi ale lui Murkamai, dar în acelaşi timp una care sumarizează talentul lui inegalabil de a crea nişte lumi imaginare pline de culoare şi simboluri, care te fac să călătorești cu ochii deschişi pe alte meleaguri fantastice.

Podcast-uri:

Rabbit Hole, New York Times – despre puterea Youtube și radicalizarea în mediul online.

Wind of Change, Crooked Media – o investigație fascinantă a mitului conform căruia melodia Wind of Change a celor de la The Scorpions a fost scrisă de CIA cu scopul de a accelera dărâmarea Cortinei de Fier.

Crypto Queen, BBC – o analiză ca un thriller bun despre cea mai mare fraudă din zona de monede virtuale cu multe legături și cu România.

În loc de încheiere…

…vă lăsăm o nouă operă de artă ce ne arată eforturile armatei ruse de a aduce ”pacea” în Georgia în timpul conflictului din 2008. Știți voi, pacea aia care vine cu pumnul în gură și pușca în mână.

#Te-ar mai putea interesa și