Pastila de Weekend @ True Story Project: 31 iulie- 2 august
De urmărit:
Dispatches from 1918, New York Public Radio – Este greu de imaginat cum va arăta lumea când va trece pandemia de COVID-19. Așadar, în acest podcast, avem o retrospectivă a anilor de după 1918, după consecințele politice, artistice și virale ale pandemiei de gripă care a ucis între 50 și 100 de milioane de oameni.
No country for old men, Netflix – Un vânător este urmărit de violență și haos după ce acesta găsește doua milioane de dolari in deșert. Capodopera neo-western scrisă și regizată de frații Coen a fost premiată de patru ori la Oscar, câștigând inclusiv premiul „Best Picture”.
Bossing the Tech Bosses, BBC podcast– Congresul American a demarat una dintre cele mai ample investigații din istoria reglementării marilor companii tehnologice.
How to Be Alone, This American Life podcast – In space, in the ocean, by ourselves, or with others—we’re all just figuring out how to be apart.
You Can’t Stop Us, Nike – Despre puterea unificatoare a sportului, în ciuda pandemiei de COVID 19.
De citit:
În umbra pandemiei, Editorial DoR – În umbra pandemiei, lumea pare șifonată și asta pentru că efectele ei nu s-au resimțit unitar. Cei de la DoR și-au propus sa fie ghid și sprijin pentru cum navigăm reconstrucția după pandemie și cum putem deveni rezilienți în fața următoarei crize.
Vlad Gets A Phone Call, The New Yorker -o serie de ilustrații creative, ce ne înfățișează o ipostază plină de umor, dacă este în siguranță pentru vampiri să iasă afară, ce se întâmplă cu pandemia coronavirusului și alte pericole.
The odd, growing list of Covid-19 symptoms, Vox – Febra și pierderea gustului: De ce simptomele Covid-19 sunt atât de ciudate și variate?
The Pandemic Is Changing Work Friendships, The Atlantic – Un material despre cum telemunca va afecta, în timp, relațiile între colegii de muncă.
What is Money, Jezebel – Un articol cu și despre diversele forme ale “banilor”. Oamenii s-au preocupat întotdeauna de bani – și mai precis de lipsa lor. Dar banii în formele cele mai ample și cele mai abstracte sunt cei care controlează sistemele.
The Panoption Is Here, The Atlantic – Xi Jinping folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți controlul totalitar al guvernului său și exportă această tehnologie în alte regimuri de pe glob.
În loc de încheiere…
Realitatea care va urma va fi complicată. O serie de vieți vor trebui reconstruite, o serie de sisteme vor trebui re-evaluate, iar noi vom continua să trăim speriați unii de alții și plini de întrebări legate de unde e granița dintre nevoia de apropiere și siguranța personală.
Nu uitați să respectați măsurile de distanțare, precum și cele de igienă.
Sursă foto: The New Yorker