Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Pastila de Weekend / True Story Project

Pastila de Weekend @True Story Project: 25-27 septembrie

Recomandările noastre pentru acest weekend sunt un pic diferite, pentru că acest weekend este diferit. Mai concret, este weekendul în care suntem așteptați la urne să ne exprimăm opțiunea pentru administrațiile locale de care aparținem.

Votul este un drept important, dar și o responsabilitate. O obligație, dacă vreți. Pe care trebuie să ne-o exercităm.

Așa că această Pastilă de Weekend a fost gândită ca un îndemn la vot, ca un imbold să înțelegem mai bine cât de important este să votăm.

De citit:

Ghidul alegerilor locale de weekendul acesta: Cum votezi și ce reguli trebuie respectate, Wall Street – Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

Promisiunile pe care candidații la Primăria București le-au făcut în ultimii 30 de ani și ce s-a ales din ele, HotNews – o antologie a candidaturilor de la Revoluție până în prezent.

10 motive pentru care e cool să votezi, Vice – Un articol pentru aceia mai tineri dintre noi care se lasă mai greu convinși să se duca la vot. Acest articol este mai vechi, iar punctul 3 nu este valabil, însă mesajul lui rămâne același: votul tău contează!

De văzut:

Alegeri locale 2020: Cum votăm duminică, Digi24 – Dacă vrem să votăm în siguranță este extrem de important să respectăm toate măsurile sanitare anunțate de autorități. Pentru a înțelege mai bine ce avem de făcut în ziua votului, vă propunem o simulare.

Lupta pentru București: film de campanie în regia candidaților, Recorder – Pandemia le-a răpit candidaților la Primăria Capitalei șansa de a organiza mitinguri și alte acțiuni de amploare.

Why Should You Vote?, Youth Debates – o explicație scurtă și concretă despre importanța și rolul votului tău, ca parte din alegerile pe care trebuie să le faci ca membru al unei societăți.

De ascultat:

Despre vot și alegeri – în România și în restul lumii, ARCA Podcast – o discuție pentru tineri despre sisteme de vot, standardele alegerilor democrate și cum putem crește prezența alegătorilor la urne.

Alegeri în marile orașe: București, Recorder – Un podcast despre București, în toate nuanțele lui, cu scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu, cu muzicianul Tudor Chirilă și cu politologul Sorin Ioniță.

O ilustrație #TrueStoryProject.

O dată la 4 ani, noi facem jocurile.

Duminica aceasta aveți oportunitatea să vă exercitați un drept fundamental democrației, acela de a vota.

Așadar, cu toate măsurile de precauție și distanțare socială, vă încurajăm să vă duceți duminică la vot pentru alegerile locale.

Fiecare vot contează!

#Te-ar mai putea interesa și