Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Pastila de Weekend / True Story Project

Pastila de Weekend @ True Story Project: 24-26 iulie

De urmărit:

Contabilul de la Auschwitz, Netflix – La decenii după al Doilea Război Mondial, un fost ofițer SS este judecat în Germania, țara natală, în urma acuzației de complicitate la uciderea evreilor din Auschwitz.

Al 13-lea amendament, Netflix – Experți, activiști și politicieni analizează incriminarea afroamericanilor și înmulțirea deținuților din SUA.

Coronavirus: fapte vs ficțiune, CNN – O serie de podcasturi sustinute de corespondentul șef medical CNN Dr. Sanjay Gupta cu cele mai noi știri despre coronavirus.

Boris Johnson: Year One, BBC – Un podcast în care Will Walden, fostul director al comunicațiilor și afacerilor externe, și fostul redactor, Max Hastings, ne oferă o retrospectivă a primului an de mandat al lui Boris Johnson, premierul britanic.

De citit:

Alexandria Ocasio-Cortez delivers a lesson in decency on the House Floor, The New Yorker – Un discurs remarcabil împotriva unei culturi sexiste de acceptare și folosire a violenței și a unui limbaj violent împotriva femeilor.

Cultura în pandemie, Scena 9 – În iulie 2020, evenimentele culturale încă plutesc precar între incertitudinea unei mult-așteptate reveniri la normal și soluțiile de criză pe care au reușit să le identifice. Deși majoritatea au rămas suspendate sau au făcut tranziția către internet, câteva, totuși, se țin offline chiar și anul acesta.

Cazul Woodrow Wilson, Occidentul destabilizator şi revizionismul istoric, Contributors – Un articol hotărârea conducerii Princeton University de a scoate numele lui Woodrow Wilson din titulatura școlii de afaceri publice și internaționale a Universității. Aparent această decizie a fost luată sub presiunea virulentelor proteste antirasiale și se înscrie în seria faptelor dezonorante care demolează statuile și monumentele „pătate” de rasism de pe teritoriul SUA și nu numai, puse pe seama noii ideologii promovate de Black Lives Matter.

The United States Needs a New Foreign Policy, Carnegie Endowment for International Peace – Este tentant să tragem concluzii mărețe despre cum va arăta geopolitica după pandemie, întrucât nu știm încă îndeajuns despre virus sau despre modul în care acesta va modela peisajul internațional.

În loc de încheiere…

Vă reamintim că măsurile elementare de igienă și distanțarea socială sunt esențiale pentru ieșirea într-un mod cât mai puțin dureros din această pandemie. Totodată, vă lăsăm să reflectați la opera de artă complicată a artistului japonez în miniatură Tatsuya Tanaka, care combină obiecte de zi cu zi de dimensiuni reale cu figuri umane înalte de 2 cm, și care reușește să aducă un zambet pe buzele tuturor.

Sursă foto: BBC/ Tatsuya Tanaka

#Te-ar mai putea interesa și