Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Fake News Mondenus / Thomas Briot

Omul care a pretins că era surdomut timp de 62 de ani pentru a nu o asculta pe nevastă

CONTEXT

În același stil senzaționalist, găsim o «știre» tot la fel de savuroasă și senzațională.

Barry Dowson, un bărbat de 84 de ani, s-a prefăcut timp de 62 de ani să fie surdomut ca să fie lăsat în pace de nevasta lui. Articolul, tot de pe site-ul World News Daily Report, relatează povestea bătrânului: după acești 62 de ani de actorie, el este prins de nevastă, după ce ea găsește un video cu bărbatul ei cântând karaoke într-un bar.

Sursă foto: Google Images

 

Buzz-ul generat de această știre a fost unul imens, știrea fiind reluată pe toate rețelele sociale și pe site-uri peste tot în lume.

DE CE E FALS?

Orice persoană cu un minimum de gândire critică și-ar da seama că această poveste este satirică: totuși, știrea a fost reluate și de site-uri mai «serioase».

Poza care ilustrează acest articol nu este legată de poveste: ea provine dintr-o știre reală despre un divorț în Florida.

Site-ul specializat în debunking de fake-news-uri Snopes a semnalizat această știre ca fiind falsă.

 

Cu această știre reluată în mod serios dintr-un website de satiră, realizăm că satira autoproclamată de autorii acesteia nu este suficientă pentru a împiedica mulți oameni să cadă în capcană.

 

 

#Te-ar mai putea interesa și