Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Oficial rus – „Cei meniți să moară, vor muri de Covid-19. Toată lumea moare”

Șeful informațiilor despre coronavirus din Rusia a prezis că infecția va ucide oameni din țară atât cât este nevoie, părând să retragă previziunea anterioară că ar fi „imposibil” ca virusul să se răspândească în Rusia. Medicul și prezentatorul de televiziune Alexander Myasnikov a fost numit la jumătatea lunii aprilie în funcția ale cărei îndatoriri sunt informarea publicului despre metodele de tratament și prevenire și combaterea „știrilor false” despre virus. Anterior, Myasnikov a estimat probabilitatea ca coronavirusul să se răspândească în Rusia la „0,0%” și a numit rata scăzută a decesului din țară drept „minune rusă”. “Infecția va fi în continuare mare și o vom lua cu toții”, a declarat Myasnikov într-un interviu. „Cei meniți să moară, vor muri. Toată lumea moare”, a adăugat el. (Moscow Times)

Reprezentantul de la Beijing la Paris a promis o luptă cu Franța, în cazul în care interesele Chinei ar fi amenințate, ca apoi să se angajeze în mod public cu țara sa gazdă să lupte împreună împotriva  pandemiei coronavirusului. Ambasada Chinei din Sri Lanka s-a lăudat cu felul în care China a procedat cu  pandemia către un activist de pe Twitter care avea mai puțin de 30 de urmăritori. Beijingul a anulat un turneu la nivel național al Orchestrei Filarmonicii din Praga, după o ceartă cu primarul orașului în legătură cu Taiwan. Pe măsură ce China se afirmă la nivel global, diplomații săi din întreaga lume se luptă cu tot felul de dușmani mari și mici. (Wall Street Journal)

Comisia Europeană a spus miercuri guvernelor să se concentreze pe protejarea sănătății oamenilor și a planetei după ce a abandonat cartea de reguli fiscale, astfel încât statele să poată combate căderea economică în urma COVID-19. “Coronavirusul ne-a lovit ca un asteroid și a lăsat o gaură în formă de crater în economia europeană”, a declarat vicepreședintele executiv, Valdis Dombrovskis, într-un comunicat. (Politico)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat miercuri îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de noi cazuri de infecţii cu coronavirus în ţările sărace, în contextul în care multe dintre ţările dezvoltate au trecut deja la măsuri de relaxare, transmite Reuters. OMS a anunţat înregistrarea a 106.000 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cele mai multe produse în interval de 24 de ore de la începutul epidemiei. (Agerpres)

Unul dintre cele 18 proiecte selectate recent pentru a primi finanţare în valoare de 48,2 milioane de euro din programul Orizont 2020 în scopul dezvoltării de metode de diagnosticare, de tratamente şi vaccinuri, a obţinut deja rezultate pozitive, informează miercuri un comunicat al Comisiei Europene. Cercetătorii implicaţi în proiectul “HG nCoV19 test” au obţinut aprobarea pentru a introduce pe piaţă o nouă modalitate de diagnosticare rapidă a COVID-19 la locul acordării asistenţei medicale. (Agerpres)

Planul de recuperare franco-german al UE,  în valoare de 500 de miliarde de euro, prezentat luni (18 mai), este prea generos, potrivit țărilor „Frugal Four”, care lucrează la o contra-propunere care insistă pe împrumuturi în loc de subvenții. Propunerea va fi gata săptămâna aceasta, cercurile diplomatice au confirmat. La doar câteva ore după lansarea propunerii, cancelarul austriac Sebastian Kurz (ÖVP) a informat rapid publicul prin Twitter că a avut obiecții la planul pentru un fond de reconstrucție al UE, dezvăluit de cancelarul german Angela Merkel și de președintele francez Emmanuel Macron. A doua zi, el a anunțat că va lucra la propriile sale idei pentru fondul de reconstrucție cu așa-numitele „Frugal Four”, un grup care include și Danemarca, Olanda și Suedia. (EurActiv)

Sursă foto: Wikidata

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și