Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Oare Rusia este chiar așa de stabilă în fața coronavirusului precum pretinde?

Kremlinul se ține de mesajul său de stabilitate și normalitate. Cu toate acestea, chiar dacă propaganda redă cu succes controlul infecției cu COVID-19, aceasta nu poate camufla impactul recesiunii care progresează rapid. Anxietatea față de potențialul ascuns al dezastrului pandemiei se transformă într-o mânie către elitele care se bucură de „carantine” confortabile și cumpără mașini de ventilare mecanică pentru uz personal. Principala speranță a lui Putin se bazează pe răbdarea și indiferența populației; cu toate acestea, aceste „resurse” pot fi epuizate în câteva săptămâni. (The Jamestown Foundation)

Mortal și perturbator așa cum este deja și având potențialul de a se agrava, focarul de coronavirus din 2020 ar putea avea și efecte politice care să dureze mult după limitarea contagiunii. Organizația Crisis Group a identificat șapte puncte de îngrijorare deosebită: vulnerabilitatea populațiilor afectate de conflicte, afectarea mecanismelor de management al crizelor internaționale, riscuri de perturbare a ordinii sociale, exploatarea politică a crizei, o schimbare radicală în relațiile importante de putere, oportunitatea de a captura teritorii, măsuri prea dure de stopare a crizei. (Crisis Group)

Deoarece concentrarea pandemiei s-a mutat din Asia în Europa și SUA, guvernele se confruntă cu cele mai dificile alegeri: dacă întrerup industria și construcțiile, împreună cu sectoarele de divertisment și de turism deja închise, recesiunea rezultată ar putea produce o pagubă de durată asupra economiilor lor; dacă nu o fac, navetiștii și lucrătorii s-ar putea îmbolnăvi și vor continua să răspândească virusul, prelungind criza de sănătate și încetinirea creșterii economice. Marți, președintele Trump, a insistat că coronavirusul va ucide mai puține persoane decât o „recesiune masivă”. (Financial Times)

Criza coronavirusului ne-a amintit de puterea fluxurilor de informații – și de consecințele lor fără precedent. Se continuă o luptă pentru a controla narațiunea despre originea virusului, precum și cea mai bună modalitate de a-l elimina. Această luptă online pune platformele tehnologice și metodele lor de manipulare a informației în poziții de putere de neegalat. Dar cu putere ar trebui să vină și multă responsabilitate. (Financial Times)

Sursă foto: CNN

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și