Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Fake News Științificus / Mihai Man

Oamenii nu au ajuns niciodată pe Lună

CONTEXT

Chiar și la peste 50 de ani de când astronauții Neil Armstrong și Buzz Aldrin au umblat pe lună există oameni care insistă că nu s-a întâmplat niciodată iar totul este o înscenare a guvernului american.

Motivul? Pentru câștig politic în fața sovieticilor, lupta ideologică s-a mutat în spațiu, iar America nu putea să piardă. Cu toate că peste 400,000 de angajați și contractori NASA au fost implicați în misiunea istorică, teoriile conspirației care spuneau că este o producție elaborată, în stil Hollywood, au început să prindă rădăcini. De la un pamflet scris în 1976 la celebrități și grupuri de reddit, conspirația rămâne una dintre cele mai populare și în ziua de azi. Să trecem deci prin unele din “dovezile” teoriei:

DE CE E FALS?

”Nu apare nicio stea în fundalul pozelor deoarece NASA știa că oamenii ar putea să le folosească pentru a determina dacă imaginile au fost făcute de fapt pe pământ.”

Fără poluarea luminoasă a pământului și atmosfera cețoasă te-ai aștepta să vezi mii de stele în toate imaginile astronauților.

Motivul real? Viteza de expunere a camerelor astronauților a fost prea rapidă pentru a capta lumina slabă a stelelor. NASA a folosit viteze mari de declanșare pentru a asigura că imaginile nu sunt supraexpuse la lumina puternică de pe lună.

Sursa foto: NASA

 

 

Un alt argument comun se referă la steagul american pe care Neil Armstrong și Buzz Aldrin l-au așezat pe lună.

În unele fotografii acesta pare că flutură în vânt. Cum s-ar putea întâmpla așa ceva atunci când Luna nu are vânt?

Sursă foto: Royal Museum Greenwich

 

Conform lui Launius, istoricul șef al NASA în acea perioadă, s-a decis ca steagul să aibă o bară orizontală pentru a-l menține întins. Astronauții l-au îndoit accidental, fâcând steagul să pară că ar fi în mișcare. De asemenea aceștia erau îngrijorați că stâlpul va cădea după ce l-au răsucit în pământ, așa că au făcut fotografii în timp ce acesta încă se mișca.

 

Sursa foto: DW

 

 

#Te-ar mai putea interesa și