Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: O relație transatlantică tensionată

📰 Președintele Franței, Emmanuel Macron, a acordat un interviu publicației The Economist, în cadrul căruia a făcut o serie de afirmații controversate. (https://econ.st/32qDvZ9)

-> Reacția Cancelarului german Angela Merkel: “Președintele francez a găsit cuvinte destul de drastice pentru a-și exprima părerile. Nu văd așa starea de cooperare a NATO”. (Financial Times – https://on.ft.com/32sBfkr)

-> Jens Stoltenberg – o alianță transatlantică slăbită ar putea „împărți Europa”. (NATO – https://bit.ly/2PWlZJI)

-> Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a insistat, în cadrul aniversării de 30 de ani de la căderea zidului Berlinului, că NATO este o alianță „importantă și critică”. (The New York Times – https://nyti.ms/34J0noA)

-> Reactii de la Moscova – purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a considerat declarația lui Macron „cuvinte de aur … o definiție precisă a stării actuale a NATO”. (The Moscow Times – https://bit.ly/2PZF4Lm)

-> Analiza lui Jan Techau – De ce nu își poate UE asigura securitatea și apărarea (EU Observer – https://bit.ly/2NvYeqy)

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și