Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: O forță militară europeană în Siria este o idee curajoasă

#TrueStoryProject 1 noiembrie

Astăzi vă prezentăm un articol interesant scris de Constanze Stelzenmüller despre potențiala implicare a Uniunii Europene în conflictul din Siria.

Ministrul Apărării din Germania a solicitat o forță militară internațională care să acționeze în nord-estul Siriei, cu o contribuție militară substanțială germană. Însă a fost criticată public de colegul său de cabinet, Ministrul de Externe Heiko Maas, care a catalogat propunerea ca fiind nerealistă într-o întâlnire cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu. Episodul a primit puțină atenție dincolo de Berlin. Cu toate acestea, situația relevă faptul că strategia de politică externă europeană nu este strălucită.

Războiul civil din Siria, ce durează de opt ani, a destabilizat profund Orientul Mijlociu. Acesta a catalizat puteri regionale, inclusiv Arabia Saudită, Qatar și Iran, precum și Hezbollahul libanez, susținut de Teheran. A permis Rusiei să-și extindă foarte mult influența în regiune.

Din populația de 22 de milioane de sirieni de dinainte de conflict, războiul a omorât jumătate de milion, a strămutat peste 6 milioane în interior și a condus aproape tot mai mulți oameni să fugă în Turcia, Liban, Iordania, Irak și alte vecine regionale. Mai puțin de un milion de sirieni au solicitat azil în toată Europa din 2015. Totuși, acest aflux, care a atins apogeul în 2015, a alimentat o creștere a etno-nativismului care încă rezonează în politica continentului.

Inacțiunea guvernelor occidentale a contribuit, desigur, la dezastru – atunci când fostul președinte american Barack Obama și parlamentul britanic au trecut peste propriile linii roșii și au refuzat să pedepsească guvernul Siriei pentru că a folosit arme chimice împotriva propriilor cetățeni. Acum, retragerea trupelor americane din nord-estul Siriei și trădarea aliaților kurzi sirieni de către America în lupta împotriva ISIS, au lăsat calea către o incursiune brutală a Turciei. Contextul a dat frâu liber la trei autocrați: președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan; dictatorul Siriei, Bashar al-Assad; și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Puteți citi articolul în întregime accesând linkul: https://brook.gs/2N3POX5

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și