Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Un pas mai aproape de zona euro: Bulgaria și Croația

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: G4Media

Economie

Sursă foto: Google

Economie europeană: Speranțe pentru zona euro 

Președinția EuroGrup a fost câștigată de ministrul de finanțe irlandez, în același timp începând primele discuții de posibilă integrare a Croației și Bulgariei în zona euro. 

Pe de altă parte, Turcia și UK negociază semnarea unui tratat de liber schimb pentru reglementarea relației post Brexit.

Evenimente economice internaționale

Viitoare sancțiuni din partea SUA creează primele tensiuni în Hong Kong, băncile europene și americane începând să-și auditeze clienții susceptibili măsurilor punitive. În SUA, compania de biotehnologie Novavax primește 1.6 miliarde de dolari pentru testarea propriului vaccin anti Covid-19, în timp ce Uber dezvăluie un plan de extindere pe piață americană care ar putea concura cu serviciile Amazon.

Societate

Sursă foto: BBC News

Transformarea Hong Kong-ului dintr-o democrație într-o dictatură. 

În urmă instaurării noii legi a securității naționale în Hong Kong, pe zi ce trece, încep să se vadă schimbările vizate de către partidul comunist din China. Deși la început se vorbea doar de interzicerea protestelor pro-democratice, acum este clar care este intenția Chinei: integrarea totală a regiunii Hong Kong în sistemul absolutist propagat de către guvernul de la Beijing. Probabilitatea ca Hong Kong să se reîntoarcă la valorile și normele liberale pentru care era renumit este infimă, iar populația este cea care va suferi. Cetățenii Hong Kong vor trebui să se adapteze la un sistem cu totul diferit față de ceea cu ce au fost obișnuiți. Multe state și companii se lupta cu decizia luată de Beijing, dar încercările pașnice de a ajută populația din Hong Kong sunt futile. La sfasitul zilei un lucru este clar: Cuvântul Chinei în Hong Kong este lege.

Adaptarea sistemului educațional american la criză Covid-19.

Discuția de la nivel înalt ce are ca subiect înlăturarea vizelor pentru studenții străini a fost criticată de către tinerii plecați în SUA. Studenții internaționali au rugat serviciul de imigrare să reconsidere această decizie, argumentând că au plătit sume exorbitante de bani nu doar pentru a studia la o universitate, ci și pentru a-și urmări visul de a trăi în State. În învățământul primar, secundar și liceal putem observa o decizie pripită luată de către leadership-ul american: aceea de a începe noul an școlar fizic. În pofida sugestiei Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), care au caracterizat decizia ca fiind neînțeleaptă, Trump a decis să continue cu acest proiect, spunând că CDC “cere lucruri impractice”. Momentan, în schimb, nu s-a luat nicio decizie și ambele proiecte încă sunt discutate. Cu toate acestea, în viitorul apropiat vom vedea schimbări majore în sistemul educațional, schimbări care pot fi chiar permanente în unele cazuri.

Sursă foto: Deloitte

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și