Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: UE a denunţat alegeri prezidenţiale ”nici libere, nici echitabile” în Belarus

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: REUTERS/Francois Lenoir/Pool

UE a denunţat alegeri prezidenţiale ”nici libere, nici echitabile” în Belarus

Explozia din Beirut s-a soldat cu 171 de morţi şi peste 6.000 de răniţi

Germania a creat o nouă agenție pentru securitate cibernetică

Economie

Sursă foto: Getty Images

Economie europeană

Marea Britanie trece prin cea mai mare contracție economică dintre toate statele vestice, procentul de 20% în al doilea trimetru urmând să aduca o creștere masivă a ratei șomajului.În Germani, situația este opusă, investitorii crescându-și rata de încredere cu privire la perspectivele de viitor ale economiei țării. Din lumea business-ului, 5togo cea mai franciză de cafenele est europeană oferă scutiri de taxe de franciză pentru a motiva antreprenorii. 

Economia britanică a scăzut cu 20% în trimestrul doi, temerile de șomaj cresc

Investitori optimiști cu privire la perspectivele economice ale Germaniei

5 to go oferă un an fără taxe de franciză antreprenorilor care vor să deschidă noi cafenele

Business & Tehnologie

În SUA e-commerce-ul are parte de o rată ascendentă fulminantă din cauza restricțiilor de deplasare în timp de pandemie, până în octombrie urmând să depășească achizițiile online din întreg anul 2019.Pe de altă parte, start-up-urile europene primesc un imbold consistent prin noul fond  de 50 de milioane EUR strâns de La Famiglia, companie germană care finanțează start-up-uri tehnologice B2B.

SUA: Achizițiile din e-commerce vor întrece până în octombrie întreg anul 2019.

La Famiglia a strâns fonduri în valoarea de 50 de milioane EUR pentru finanțarea start-up-urilor

Societate

Sursă foto: The Guardian

Cursa pentru vaccin

Această cursa pentru un vaccin împotriva Covid-19 începe din ce în ce mai mult să se asemene cu cea pentru arme din timpul Războiului Rece. În momentul de față, Rusia este singură țară care a declarat că are un vaccin ce poate fi produs în masă și distribuit către populație. Deși aproape toate organizațiile internaționale și statele sunt sceptice față de competența Rusiei de a produce un vaccin atât de repede, putem obseva cum a stârnit o reacție pe planul cercetării. Trump a declarat că are de gând să investească și mai mulți bani pentru cercetarea și procurarea vaccinului Moderna, care încă este în curs de dezvoltare. Un alt exemplu este compania Johnson & Johnson care, poate fiind obligată de către declarația lui Putin, a declarat că ar putea produce nu mai puțin de 1 miliard de doze de vaccin. Această competiție ce a fost alimentată mai degrabă artificial decât organic ar putea să fie dăunătoare pentru dezvoltarea vaccinului, dar și pentru calitatea acestuia. Astfel, faptul că diferiți actori din planul internațional își supraestimează capacitățile va fi dăunător procesului de cercetare, lucru ce ne-ar afecta pe toți.

Comentariul OMS despre vaccinul rusesc

Johnson & Johnson ar putea produce anul viitor 1 miliard de doze din vaccinul său pentru Covid-19

Trump anunţă un al şaselea contract pentru livrarea a 100 milioane de dose de vaccine

Facebook și importanta sa în societate

În urma anchetei în care, printre alți giganți ai tehnologiei, Facebook este vizat, leadership-ul companiei a decis să sporească eforturile de a stirpa știrile și informațiile false despre Covid-19 pentru a combate criticile aduse de către diverși actori conform cărora platforma ar trebui să controleze mai bine conținutul postat. În altă ordine de idei, doi cercetători de la Oxford și-au pus întrebarea “Ce s-ar întâmplă dacă Facebook ar dispărea peste noapte?”. Implicările unei dispariții, fie ea de natură economică sau politică, sunt numeroase și destul de îngrijorătoare. Un prim efect negativ ar fi localizat în țări în curs de dezvoltare unde Facebook este folosit ca un mijloc principal de comunicare, iar colapsul acestuia ar rezulta în tăierea mijloacelor de comunicare. O altă problema care ar apărea ar fi cea legată de datele personale stocate de către compania fondată de Mark Zuckerberg. În acest caz, nu este exlus că datele să fie vândute în cadrul procesului din urma falimentului sau chiar să fie șterse fără acordul utilizatorilor. Deși pare a fi improbabil ca Facebook să dea faliment, trebuie considerat faptul că și înainte de 2008 părea a fi aproape imposibil ca Lehman Brothers sau Bear Stearns să dea faliment.

Facebook și alți giganți din tehnologie, prea mari ca să eșueze

Facebook a eliminat 7 milioane de postări care răspândeau informații false despre Covid-19

Sursă foto: Euronews

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și