Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Anti Fake / True Story Project

NewsDigest: Cum a descurajat Trump milioane de afro-americani să voteze în 2016

Anti-Fake

Sursă foto: antifake.ro

 

Cum a descurajat Trump milioane de afro-americani să voteze în 2016

O investigație a postului de știri Channel 4 News dezvăluie strategia echipei de campanie a lui Donald Trump de a demobiliza 3,5 milioane de persoane de culoare să participe la vot. În urma unei masive scurgeri de informații, jurnaliștii au descoperit că votanții afro-americani, potențial ostili lui Trump, au fost încurajați sistematic să rămână acasă în ziua votului. Strategia de comunicare pe Facebook s-a bazat pe reclame-fantomă (eng. dark ads), care dispar cu desăvârșire din newsfeed după încheierea campaniei plătite. Spre deosebire de publicitatea electorală obișnuită, reclamele-fantomă sunt vizibile temporar și doar pentru categoria vizată, iar candidatul nu poate fi tras la răspundere pentru conținutul lor îndoielnic.

Citește mai mult:
webfx.com – What Are Facebook Dark Posts (And Why You Should Use Them)
channel4.com – How Trump campaign targets millions of white voters – and activates fears over rioting

Efectele dezinformării: Părinții nu își duc copiii la școală de frica vaccinării anti-COVID-19

Săptămâna trecută, mai mulţi părinţi din orașul Murgeni, Vaslui, au declarat că refuză să-şi lase copiii la şcoală după ce un elev a răspândit zvonul că aceștia sunt testați și vaccinaţi împotriva COVID-19. Elevul a mințit în încercarea de a-și motiva absențele, însă părinții au luat cu asalt școala, au făcut transmisii Live pe Facebook, au scris postări pe rețelele sociale și au dat declarații unor televiziuni pentru a relata acțiunile medicale desfășurate fără acordul lor.

Situația din Murgeni este o confirmare reală a consecințelor unor dezinformări alimentate de fricile populației. Spațiul online românesc abundă în informații false, unele cu un potențial periculos pentru sănătate despre vaccinarea forțată, dictatura medicală, toxicitatea și ineficiența vaccinurilor sau controlul populației.

Evenimentele întâmplate demonstrează nu doar lipsa totală de încredere a cetățenilor în autoritățile și sistemul de sănătate, dar și gradul de informare a populației cu privire la pandemie, în contextul în care un vaccin acceptat de comunitatea medicală încă nu există.

Citește mai mult:
bbc.com – Coronavirus: Facebook, Twitter and YouTube ‘fail to tackle anti-vaccination posts’
mediastandard.ro – De ce merg mână în mână populismul și mișcarea anti-vaccin

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: Agerpres

Conflictul dintre Armenia și Azerbaijan

Nagorno-Karabah: Putin îndeamnă la încetarea ”imediată” a luptelor.

Turcia trebuie să fie implicată în viitorul proces de pace din Caucaz, declară preşedintele Azerbaidjanului.

Alte știri importante

Grupul de arme chimice gata să coopereze cu Rusia în cazul otrăvirii Navalny.

Federația Lubyanka: modul în care FSB determină politica și economia Rusiei.

ONU: 26 de ţări reclamă încetarea sancţiunilor occidentale.

Economie

Sursă foto: Getty Images

 

Economie europeană

Începând cu 1 decembrie România își va dubla exporturile de gaz către Ungaria, creștere prevăzută în proiectul BRUA al cărui scop este să diversifice sursele de alimentare cu resurse naturale ale țărilor europene.Exxon Mobile anunță concedierea a 1,600 de oameni în Europa, aproximativ o zecime din forța de muncă europeană a companiei.În același timp, un nou val de infecții se dovedește principala amenințare la adresa recuperării economice din sectorul serviciilor.

România crește exporturile de gaz către Ungaria.

Exxon Mobile va concedia 1,600 de oameni în Europa.

Recuperarea economică europeană amenințată de revenirea numărului ridicat de infectări cu Covid19 

Business & Tehnologie

Facebook decide sa sfideze decizia lui Erdogan de a își stabili un sediu formal în Turcia, deschizând calea către un potențial conflict cu regimul turc. În același timp, gigantul european Veolia începe procesul anevoios al preluării acțiunilor Suez debutând cu acțiuni în valoare de 3,4 miliarde de euro achiziționate de la Engie.

Facebook nu va respecta noua lege social media din Turcia.

Veolia începe procesul de cumpărare a Suez SA

Societate

Sursă foto: Digi24

Reintroducerea măsurilor restrictive împotriva Covid-19.

După mai multe luni în care ar părea că majoritatea oamenilor au uitat de virus, acum acesta s-a întors în forță în toate zonele metropolitane din Uniunea Europeană. Orașe precum Londra, Paris, Madrid și Berlin au început să reia măsurile de prevenție mai drastice, cum ar fi închiderea barurilor, iar următorul oraș de pe lista ar putea fi București. Ajungând la aproape 500 de cazuri pe zi, este esențial ca  anumite măsuri restrictive speciale să fie reintroduse în București cât mai repede posibil. Poate că o carantinare totală, precum am avut la începutul pandemiei, nu este soluția, dar închiderea barurilor și desfășurarea cursurilor în mediul online pentru elevi ne-ar putea salva de la un dezastru umanitar.

DSP Bucureşti propune închiderea restaurantelor și cafenelelor.

Noi măsuri restrictive pe tot cuprinsul Europei, odată cu revenirea pandemiei.

Alte știri:

Aliații lui Trump despre atitudinea sa înainte de infectarea cu COVID-19.

Manifestanții au invadat sediul puterii din Kîrgîstan și l-au eliberat pe fostul președinte.

Sursă foto: The New York Times

#Te-ar mai putea interesa și