Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Trump a declarat că ”pandemia se va înrăutăți, înainte de a se ameliora”

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: REUTERS/Tasos Katopodis

Securitate internațională

Fake news și dezinformare

Economie

Sursă foto: Pixabay

În timp ce piața europeană primește încrederea investitorilor datorită planului de redresare economică, UK-ul devine din ce în ce mai nepopular din cauza atmosferei economice incerte asociată cu Brexit. Pe de altă parte, legislația europeană de taxare digitală a principalelor corporații americane își continua dezvoltarea, în ciuda presiunilor din partea SUA.În același timp, atuul economiei grecești, turismul, nu produce rezultatele scontate, iar impulsul economic se lasă așteptat.

Evenimente din business

Compania americană de videoconferinte, Zoom își continuă expansiunea în India, în timp ce vânzările Coca-Cola înregistrează o scădere cu 28%.Pe de altă parte, Bangladesh interzice strategia companiilor de social media precum Facebook și Twitter de a oferi acces gratuit la propriile platforme, denumită și acorduri de zero rating.

Societate

Sursă foto: Radio Europa Liberă

Pandemia pe plaiurile mioritice

În momentul de față suntem martori la noi recorduri de infectari și decese în fiecare zi. Deși cifrele de ieri au apărut în urma unui număr mare de teste: 17,204 și poate fi spus că procentual cifrele de fapt sunt mai mici decât în alte zile, problema este că în curând statul român s-ar putea să nu mai aibă resursele să gestioneze criză. Mai exact, în România există un număr limitat de aparate și spitale care pot să trateze pacienții. Astfel, în ritmul actual, nu este exclus ca în viitorul foarte apropiat aceste resurse menționate mai sus să nu fie îndeajuns pentru a trata toți oamenii în stare gravă. În altă ordine de idei, precum a declarat premierul, în următoarele câteva zile s-ar putea să asistăm la primele carantinări locale conform cu noua lege promulgată de către președinte.

Evoluții sociale în Asia

Cele două știri de mai jos relevă două stări de spirit diametral opuse în Hong Kong și Singapore. În Hong Kong protestele încă mai continuă, cu număr de participanți redus, iar răspunsul autorităților a fost unul neîntârziat, reținând sute de persoane în conformitate cu noua lege a securității impusă de către guvernul de la Beijing. Astfel, în Hong Kong pot fi observate ultimele încercări de reîntoarcere la normalitate din partea unei populație extenuată. La 2,500 km în sud, în Singapore, semnele par să indice un posibil sfârșit al sistemului monopartid de facto. Un număr mult mai mare de oameni decât până acum s-a unit în a protesta prin vot, alegând astfel principalul grup din opoziție care a câștigat în jur de 10% din locurile din parlament. Este just faptul că cifrele încă sunt foarte mici, dar s-ar putea să asistăm la schimbarea status-quo-ului în viitor, iar această schimbare să fi pornit de la votul popular exprimat în protest de către cetățenii orașului-stat.

Sursă foto: Jakarta Post

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și