Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Statele Unite ale Americii intenţionează să retragă 11.900 de militari din Germania

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: ipolitics.ca

Economie

Sursă foto: Pexels.com

Evenimente internaționale

Turismul înregistrează pierderi masive evaluate la 320 de miliarde de dolari la nivel global în primele 5 luni ale anului 2020. În același timp, investigația Big Tech a congresului american acuză Google și Facebook drept principalii agenți care au încercat folosirea practicilor de eliminare a competiției.

Business

În timp ce Volkswagen înregistrează pierderi masive în valoare de 1,4 miliarde de euro, Apple Inc își asumă misiunea de a reduce masiv emisiile de carbon până în 2030. Pe de altă parte, Kodak scapă de amenințarea falimentului, focusându-se pe fabricarea de ingrediente necesare în lupta anti-covid.

Societate

Sursă foto: BBC

Lupta justificată sau nejustificată a guvernelor cu social media

În Statele Unite au loc în momentul de față două anchete diferite asupra platformelor de social media din două motive total diferite: ancheta TikTok pentru probleme de securitate și anchetele Facebook, Amazon, Apple și Google pentru monopol. În Turcia, lucrurile stau puțin diferit. Precum era de așteptat, Erdogan încearcă să restrângă accesul populației la informații prin impunerea a diferite piedici companiilor de social media. În schimb, acest fapt nu prezintă o noutate. Erdogan întotdeauna a considerat că platformele de social media sunt imorale, și observând măsurile luate de acesta de când este la putere, e cert faptul că social media nu se potrivește cu valorile și viziunea neo-otomană propagată de către liderul turc.

O posibilă detensionare a protestelor americane

După mai multe săptămâni în care trupele federale s-au desfășurat în orașele mari din Statele Unite, Portland în mod special, se pare că acestea se vor retrage treptat. Administrația Trump, după ce a fost criticată vehement pentru această decizie, este posibil să își fi dat seama că prezența federală într-un oraș care cere reformarea poliției mai degrabă escaladeaza conflictul decât să îl pacifice. Acum, mingea este la protestatari. Dacă aceștia doresc ca trupele federale să se retragă, trebuie să facă concesii. Specific, manifestanții trebuie cel puțin să nu atace clădiri federale. Acțiuni de diminuare a violențelor putem observa a fi întreținute de către așa-zisul “Zid al Mamelor”. Mamele, ce au pornit în Portland și s-au extins în mai multe orașe, se poziționează între protestatari și angetii federali și cânta sau împart flori pentru a detensiona situația și pentru a opri violențele.

Sursă foto: BBC

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și