Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Proteste violente în Belarus în urma fraudării alegerilor de către președintele Lukashenko

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: roma.repubblica.it

Dezinformare din partea presei italienești cu privire la România

Acord maritim între Egipt și Grecia

Ucraina propune cooperare țărilor din regiunea Mării Negre pentru a contracara Rusia

SUA vor urmări îndeaproape posibilele ingerințe în alegeri din partea Rusia, China și Iran

Economie

Sursă foto: Getty Images

În timp ce companiile americane se află într-o stare de nesiguranță din cauza interzicerii tranzacțiilor cu proprietarii WeChat și TikTok asupra investițiilor sale.În același timp, compania de stat Saudi Aramco își menține angajamentul plății dividendelor, în ciuda pierderilor survenite în pandemie.Cea mai mare companie petrolieră din lume se bazează pe o revenire a pieții în anul următor.

Companiile americane din China în incertitudine odată cu interzicerea WeChat de către Casa Albă

Saudi Aramco își menține plata dividendelor, în ciuda scufundării în câștiguri din cauza pandemiei

Business & Tehnologie

Conglomeratul indian Reliance Industries se extinde în economia indiană de telecomunicații cu ajutorul finanțării obținute din partea multinaționalelor americane pentru a contracara influența chineză în sectorul 5G.În același timp, sectorul e-commerce este previzionat ca axându-se din ce în ce mai mult pe roboți care să automatizeze procesele.Pe de altă parte, Microsoft rămâne principalul posibil partner Tik Tok, dar Twitter intră în competiție semnalând o posibilă alianță.

Reliance Industries își extinde monopolul în India cu ajutorul multinaționalelor americane

Twitter, TikTok au susținut discuții preliminare despre un posibil parteneriat

În timp ce e-commerce-ul este din ce în ce mai populari, roboți devin esențiali industriei

Societate

Sursă foto: Agerpres

Mișcările sociale continuă în țările autoritare

În Belarus putem observa acum repercusiunile deciziei lui Lukashenko de a falsifica alegerile pentru a câștiga încă un mandat. Astfel, oamenii s-au strâns în mai multe orașe pentru a încerca să rectifice acest atac asupra dreptului de vot. Trupele de ordine au răspuns și ele, aruncând grenade de șoc și trăgând gloanțe de cauciuc în protestatari. În momentul de față este destul de clar că nicio parte nu va ceda și că violențele cel mai probabil se vor intensifica. Următoarele câteva săptămâni vor fi cruciale pentru viitorul Belarusului. În Rusia, lucrurile rămân neschimbate: oamenii protestează în extremitatea sud-estică, iar guvernul de la Moscova îi ignoră. În această situație, ar fi chiar surprinzător ca Putin să dea înapoi, să îl elibereze pe guvernatorul arestat și să îl reinstituie în poziție, dar oamenii încearcă indiferent de rezultat. În Polonia, lucrurile par a se înrăutăți pe zi ce trece, fapt ce m-a motivat să îi alătur Rusiei și Belarusului în privința nerespectării drepturilor de bază ale omului. Așadar, deși încă nu poate fi numită o țară autoritară, Polonia pare a se îndrepta în acea direcție.

Peste 120 de persoane reţinute în Belarus după ciocnirile violente cu forțele de ordine

Zeci de mii de oameni continuă să mărșăluiască în Rusia

Arestare în masă a activiștilor LGBT în Polonia

Lupta împotriva companiilor chinezești

În Statele Unite, Trump și administrația sa au devenit din ce în ce mai vehemenți în legătură cu aceste companii. La sfârșitul săptămânii trecute, WeChat a fost trecut pe lista așa-ziselor companii “non-grata” în SUA alături de Huawei și TikTok. Astfel de acțiuni se vor revărsa, cel mai probabil, și asupra Europei. Nu este exclus ca Trump să pedepsească țările Uniunii Europene dacă acestea refuză să acționeze precum SUA în privința companiior bazate în China.

Companiile chinezești de tehnologie ar putea avea probleme în Europa

Interzicerea platformei de comunicare WeChat de către Trump

Sursă foto: Misha Friedman/Getty Images

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și