Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Pfizer și BioNTech anunță un vaccin anti-COVID-19 cu eficiență de peste 90%

Dacă e marți, vorbim despre Anti-Fake, dar și despre pandemie și potențialul vaccin anti-COVID-19:

 

Anti-Fake

anti-fake

Sursă foto: Anti Fake

Mark Zuckerberg vrea o reformă a platformelor digitale.

Înaintea alegerilor prezidențiale din SUA, directorii giganților tehnologici Facebook, Twitter și Google au fost audiați în Congres cu privire la reglementările platformelor sociale. Autoritățile din SUA încearcă să reformeze legea privind internetul (Secțiunea 230 a „communications decency act”)  care protejează companiile de responsabilitatea conținutului publicat de utilizatori.

Congresul a acuzat Facebook că ar fi  încercat să influențeze alegerile din 2020 prin blocarea unor mesaje anti-Biden. De asemenea, o analiză recentă a știrilor false care au circulat în campania electorală pe Facebook arată că majoritatea conținutului fals rămâne neverificat și nesemnalat de către organizațiile de fact-check din SUA. Zuckerberg a susținut necesitatea unor schimbări legislative, deși consideră că s-ar putea ajunge și la o cenzură excesivă.

Citește mai mult:
techcrunch.com – Facebook and Twitter CEOs to testify before Congress in November on how they handled the elections
fchronicle.com – The loser of the election: Section 230

Nu te supăra, frate! Cum să explicăm cuiva că a distribuit știri false.

Pentru a încetini viralizarea știrilor false, este important să atragem atenția apropiaților atunci când distribuie conținut care dezinformează. Platforma „Verified”, aparținând ONU, ne sugerează câteva metode prin care să facem asta, fără să generăm situații tensionate.
  1. Asigurați-vă că informațiile în cauză chiar sunt false sau înșelătoare. Verificați dacă au fost deja demontate. Vedeți ce spun alte surse despre subiect.
  2. Abordați persoana în privat. Nu o admonestați în mod public pe platformele sociale sau în prezența altor oameni. Discutați cu blândețe și empatie.
  3. Respectați viziunea celuilalt. Dezbateți faptele, fără să atacați sistemul de credințe și valori al persoanei în cauză. Dacă atmosfera devine încărcată, abandonați sau amânați pentru altă ocazie.
  4. Pentru a cultiva interlocutorului disponibilitatea de a vă asculta, nu îl întrerupeți și nu îl jigniți. Încercați să oferiți explicații suplimentare din partea unui expert sau lider de opinie în care persoana are încredere.

Citește mai mult:
qz.com – How to talk to your grandparents about fake news
digest.bps.org.uk – Most People Who Share “Fake News” Do Care About The Accuracy Of News Items — They’re Just Distracted

 

Securitate și relații internaționale

 

Securitate

Sursă foto; Reuters

 

Nagorno-Karabakh: un armistițiu durabil?

Șeful Pentagonului, demis de Trump.

 

Economie

 

economie

Sursă foto: Getty Images

 

Evenimente economice internaționale

Speranța unui vaccin reînvie interesul investitorilor pentru domeniile părăsite în timp de pandemie precum aviația și provoacă o undă de optimism transpusă într-o rată crescută de tranzacții la nivel global. UE acuză Amazon de practici anticoncurențiale prin caracterul său dublu de platformă de e-commerce și furnizor. Între timp, Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare rată a șomajului din 2009 până în prezent de  4,8%.

Acțiunile companiilor lovite de coronavirus cresc în timp ce piețele globale urmăresc trendul SUA. 

UE acuză Amazon de practici anticoncurențiale.

UK ajunge la cea mai mare rată de șomaj din 2009 pe fondul pandemiei.

Business & Tehnologie

În timp ce IPO-ul Ant Group este oprit brusc de China care se pregătește de noi reglementări ale gigantului, atenția investitorilor se îndreaptă către Tencent pe care Jack Ma a refuzat în repetate rânduri să-l recunoască drept principal competitor. În același timp, Microsoft lansează noile console Xbox pe fondul cererii provocate de pandemie.

Cursa pentru a fi cea mai bună platformă fintech din China: Ant vs Tencent.

Microsoft lansează noile console de jocuri Xbox pe fondul cererii pandemice.

 

Societate

 

societate

Sursă foto: CNN

 

Alegeri în SUA

Secretarul american al Justiției deschide anchete privind posibile nereguli la vot.

Cum ar putea arăta cabinetul lui Biden?

Vaccin anti-Covid-19

Pfizer și BioNTech anunță un vaccin anti-COVID-19 cu eficiență de peste 90%.

Directorul AstraZeneca: Vaccinarea anti-COVID ar putea începe în decembrie.

Alte știri

După înfrângerea în turul întâi, Igor Dodon reia minciunile din 2016.

Proteste contra corona-restricţiilor.

 

Despre vaccin și pandemie mai puteți citi și în alte materiale True Story Project, precum “Vaccine nationalism” & cursa pentru rezolvarea pandemiei și Cine sunt câștigătorii pandemiei?

Sursă foto: Quartz

 

 

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și