Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Negocieri intense între liderii UE despre recuperarea post Covid-19

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: BBC News

Negocieri la nivelul Uniunii Europene

Discuțiile UE care au avut ca scop ajungerea la un acord privind un fond imens de recuperare economică post-coronavirus s-au întins deja într-a patra zi. Diviziunea principală este între țările cel mai puternic afectate de virus – precum Italia și Spania – și unii membri ai UE care doresc să limiteze dimensiunea fondului și controale mai stricte asupra utilizării acestuia.

Economie

Sursă foto: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Evenimente economice internaționale

Băncile private europene au raportat profituri în scădere în 2019,  pentru al doilea an consecutiv, lăsând sectorul financiar vulnerabil înaintea pandemiei.

China și Iranul se apropie de semnarea unui acord istoric în valoare de 400 de miliarde de dolari extins pe 25 de ani. În același timp, națiunile înstărite din G20 amână plata datoriilor din acest an pentru țările sărace în contextul pandemiei.

Business 

În timp ce numarile de infectari cresc rapid la nivel global, Microsoft decide să folosească platforma Linkedin pentru a oferi instruire gratuită pentru recalificare digitală gratuită a peste 25 de milioane de oameni.În același timp, Disney se alătură boicotului Facebook stârnit de lipsa reglementărilor gigantului social media în domeniul hate speech-ului.

Societate

Sursă foto: BBC News

Evoluția scrutinului prezidențial din SUA

În momentul de față, atât organizații guvernamentale, cât și non-guvernamentale își pun o întrebare: “Cum poate fi securizat mediul informațional”. Deși șansele ca sistemul de vot în sine să fie spart sunt mici, șansele ca populația să fie ținta unor campanii de dezinformare sunt foarte mari. După incidentele de la alegerile din 2016 și până acum se pare că nu s-a găsit un răspuns la întrebarea menționată mai sus. Astfel, diverși actori statali sau independenți ar putea influența procesul votanților de a alege candidatul preferat pentru următorii patru ani. În altă ordine de idei, decizia lui Kanye West de a candida la alegeri este reprezentativă pentru criza politică prin care trece federația nord-americană de câțiva ani încoace. În pofida faptului că a fost diagnosticat cu bipolaritate și că nu are niciun fel de experiență în politică și economie, candidatura acestuia tot este valida dacă reușește să strângă destule semnături de la populație.

Implementarea și aplicarea măsurilor de restricție

După mai multe luni în care respectarea normelor și regulilor de protecție împotriva Covid-19 a devenit aproape irelevantă și desconsiderată de o bună parte din populație, instituțiile statului au reînceput să acționeze. Unul dintre motivele pentru care oamenii au renunțat la măști și distanțare socială este neputința autorităților de a acționa pentru a asigura ordinea și siguranță publică. Acum însă, văzând mai multe inițiative din partea instituțiilor de ordine, lucrurile s-ar putea să se schimbe. Cu toate acestea, răul a fost deja făcut și o să fim martori la o creștere semnificativă în săptămânile care vin.

Sursă foto: France24

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și