Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Anti Fake / True Story Project

NewsDigest: Mișcarea anti-vaccinistă pune tunurile pe vaccinul Pfizer

Dacă e marți, vorbim despre Anti-Fake și subiecte precum vaccinul Pfizer și alte dezinformări:

 

Anti-Fake

anti fake

Sursă foto: Anti Fake

Mișcarea anti-vaccinistă pune tunurile pe vaccinul Pfizer.

  • La scurt timp după ce Pfizer și BioNTech au anunțat iminența apariției noului vaccin împotriva COVID-19, după ce acesta a trecut a treia fază a testelor clinice, grupurile anti-vaccinare au pus în mișcare afirmații înșelătoare menite să discrediteze descoperirea. Aceste grupuri vizează, prin mesajele lor, persoanele nehotărâte cu privire la vaccinarea anti-COVID-19. Cu această ocazie, au fost reactivate narațiunile conspiraționiste din primele luni de pandemie, conform cărora SARS-CoV-2 a fost conceput intenționat pentru a servi intereselor economice ale Big Pharma, Bill Gates și OMS. Și în România au apărut reacții similare pe Facebook. Mai multe pagini, grupuri și persoane au reluat temele și mesajele anti-vacciniste, sau au redistribuit postări mai vechi pe acest subiect.Dincolo de narațiunile conspiraționiste menționate mai sus, experții sunt de acord că este nevoie de prudență: vaccinul folosește tehnologii experimentale și siguranța acestuia trebuie testată foarte riguros înainte de utilizarea sa comercială.

Citește mai mult:

Dezinformarea atribuită surselor care provin dinspre Rusia, într-o „continuă schimbare și adaptare”, potrivit New York Times

  • Potrivit New York Times, tacticile, tehnicile și procedurile (TTP) de manipulare informațională ce pot fi atribuite surselor de proveniență rusească devin tot mai complexe și mai dificil de combătut. O analiză recentă arată că cele mai comune campanii de dezinformare lansate dinspre acest spațiu sunt concepute să amplifice unele vulnerabilități și teorii ale conspirației locale pentru a genera haos și panică.Eforturile de manipulare informațională acoperă areale largi ale spațiului digital, de la tacticile de micro-influență, prin crearea unor conturi false care administrează pagini și grupuri ce promovează dezinformare, până la cooptarea unor lideri sau activiști locali autentici care comunică anumite mesaje sau instigă la proteste.

Citește mai mult:

Securitate și relații internaționale

securitate

Sursă foto: New York Times

 

Trump și-ar fi consultat consilierii în privința oportunității de a ataca Iranul.

Bulgaria se va opune procesului de aderare a Macedoniei de Nord în UE

Din cauza unor dispute istorice privind statutul bulgarilor din Macedonia de Nord precum și dispute privind istoria fostei republici iugoslave, vicepremierul bulgar Krasimir Karakacianov a declarat «Susţinem aderarea Macedoniei de Nord la UE, dar atunci când aceasta se va angaja să soluţioneze diferendele şi să pună în aplicare tratatul de prietenie. Când aceste probleme vor fi rezolvate, ne vom da acordul pentru începerea negocierilor de aderare». Pentru începerea negocierilor de aderare, consensul celor 27 de state membre este necesar. (HotNews)

 

Economie

 

economie

Sursă foto: Getty Images

 

Economia în timp de pandemie

Vaccinul și alegerile SUA se regăsesc încă o dată speranța de care economia avea nevoie, discuțiile principalelor fuziuni și achiziții la nivel mondial fiind reluate.Pe de altă parte, Spania se află în capcană italiană a unui răspuns administrativ slab și fragmentat față de pandemie care riscă să îi aducă grave repercusiuni financiare și sociale.În SUA, 13 milioane de americani șomeri așteaptă aprobarea unor noi ajutoare sociale care să le permita subzistența în timp de pandemie, în timp ce sfera politică este divizată și amână o decizie.

Tranzacțiile la nivel internațional își revin pe fondul vaccinului și al alegerilor prezidențiale.

Spania acaparată de o capcană economică periculoasă.

Milioane de șomeri americani se confruntă cu pierderea de beneficii la sfârșitul anului.

Business & Tehnologie 

NXP, unul dintre cei mai mari furnizori de cipuri pentru producătorii de automobile, devine partener Amazon în misiunea de a conecta mașinile la servicii de cloud computing și de a eficientiza sistemul de transmitere de date. În același timp, AirBNB și-a depus astăzi cererea oficială pentru listarea la bursă.

NXP, partenerul Amazon pentru conectarea mașinilor la serviciile de cloud computing.

AirBNB a depus astăzi cererea oficială de listare la bursă.

 

Societate

 

societate

Sursă foto: Self

 

Pandemia Covid-19

Compania Moderna anunță un vaccin cu 94,5 la sută eficiență.

Anthony Fauci: Va fi nevoie de mască şi de distanţare socială şi după vaccinarea pentru Covid-19.

Marea necunoscută a pandemiei de Covid, locul în care oamenii se infectează.

Un bilanţ nesatisfăcător după două săptămâni de „lockdown parţial” în Germania.

Alte știri

Trump nu renunță la strategia sa de contestare a rezultatului alegerilor în instanță.

China aplică cea mai gravă lovitură de până acum autonomiei Hong Kong-ului.

 

Despre pandemie si vaccinul Pfizer, puteți citi și în alte materiale True Story Project, precum “Vaccine nationalism” & cursa pentru rezolvarea pandemiei și Cine sunt câștigătorii pandemiei?

Sursă foto: The National

 

 

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și