Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Microsoft așteaptă hotărârea Casei Albe pentru semnarea acordului de preluare a Tik Tok în SUA

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: Pexels.com

Economie

Sursă foto: Getty Images/ Canva

Microsoft asteaptă hotărârea Casei Albe pentru semnarea acordului de preluare a Tik Tok în SUA

Tehnologie & relații internaționale

Tik Tok încearcă să își continue activitatea în SUA, încheiând un parteneriat cu Microsoft pentru cedarea drepturilor de administrare a datelor utilizatorilor.În același timp, Samsung își retrage fabricile din China, în urma taxelor crescute pe care le întâmpină în SUA ca urmare a razboiului taxelor vamale.Apple deschide săptămâna drept cea mai valoroasă companie listată public, întrecând Saudi Aramco.

Top evenimente economice

Siemens Healthineers va achiziționa Varian Medical pentru 16,4 milarde de dolari în scopul dezvoltării de tratamente și dispozitive care tratează cancerul.Pe de altă parte, scandalul Wirecard pavează drumul către reglementări mai dure din partea Comisiei Europene pentru consolidarea comitetelor de audit și prevenirea fraudei.

Societate

Sursă foto: dw.com

Apriga bătălie între țări și platformele de social media

Deși această bătălie a pornit acum mai mulți ani, criticile și ciocnirile legislative s-au intensificat în ultima vreme. În Brazilia, Facebook este judecat pentru faptul că nu a luat măsuri destul de devreme în combaterea multitudinii de știri false prezente pe platforma lor. Aceasta e o critică adusă frecvent la adresa gigantului din California, fiind acuzat că a contribuit in mod indirect la influențarea rezultatelor mai multor alegeri din lume, printre care și scrutinul prezidențial american din 2016. Polemica zilei, în schimb, este legată de compania chinezească TikTok. Deși a apărut relativ recent pe piață, platforma a devenit aproape instant un hit, având mai bine de 800 de milioane de useri în lume. Această popularitate a formulat o întrebare în mințile liderilor vestici: este sigur ca un segment considerabil din populație să folosească o platforma chinezească de social media? Unele guverne sunt încă sceptice în această privință, dar nu și administrația Trump. Aceasta a fost prima care s-a poziționat vehement împotriva platformei, iar acum Trump amenință să o interzică. Viitorul platformei este incert momentan, deci rămâne de văzut în zilele următoare dacă această amenințare se va materializa sau nu.

Proteste noi și vechi: instabilitate în țări dezvoltate

Deși cele două mișcări sociale menționate în știrile de mai jos au cauze și scopuri diferite, acestea au un efect asemănător. Specific, efectul este instabilitatea creată de nemulțumirea indivizilor. În Germania a pornit o mișcare socială ce este împotriva măsurilor de prevenție Covid-19. Acest fapt ar putea fi surprinzător la prima vedere, însă Germania a mai avut un val de proteste împotriva restricțiilor în luna mai a acestui an. Așadar, o întrebare răsare: dacă nici o țară dezvoltată precum Germania nu este imună la conspirații și știri false atunci cine este? În Izrael oamenii sunt nemulțumiți de corupția existența în administrația Netanyahu, iar protestele împotriva acestuia au devenit o tema recurentă în societatea izraeliana. Un alt factor major ce a alimentat protestele este rata de șomaj. Țara din Orientul Mijlociu, care în luna februarie avea o rată modestă de 3.4%, a ajuns acum la un minim istoric de peste 20%, iar Netanyahu este blamat de către cetățeni pentru acest procent.

Sursă foto: BBC

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și