Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Marea Britanie acuză Rusia de tentativă de amestecare în alegerile parlamentare

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: BBC News

Economie

Sursă foto: Karolina Grabowska

Situația economică – SUA

SUA înregistrează o stabilizare a situației economice, unul dintre principalii jucători bancari, Morgan Stanley, raportând o creștere a câștigurilor cu 45%, în timp ce vânzările în retail cresc în 7.5% față de luna iunie. În același timp, rata medie a dobânzii pentru o ipotecă de 30 de ani scade pentru prima dată sub 3% datorită măsurilor de relansare economică.

Situația economică – Asia

Intern, principalele companii de telecomunicații din Japonia decid să intre în cursa de dezvoltare a tehnologiilor 5G. Ministerul economiei intenționează să investească 70 de miliarde de yeni in companiile japoneze care dezvoltă echipamente și rețele 5G.

Extern, industria auto japoneză trebuie să se adapteze noului acord UMSCA, care ridică taxele vamale la 2.5% la expedierea în SUA dacă 75% din valoarea pieselor nu este produsă în SUA, Canada sau Mexic.

Societate

Sursă foto: BBC

Răspunsul autorităților la criză Covid-19

După o perioadă prea lungă în care am trăit într-o lacună legislativă, parlamentarii s-au întrunit pentru a vota noua lege a carantinarii și izolării. Legea presupune o perioada de carantină de 14 zile la domiciliu pentru pacienții asimptomatici, timp în care vor fi verificați de către Poliția Locală. Deși legea vine mult prea târziu și capacitatea polițiștilor de a verifica sute de persoane zilnic este cel puțin îndoielnică, este totuși un început pentru a încerca să gestioneze pandemia fără să ia măsuri neconstituționale. Datorită fostelor măsuri ce au fost contestate cu succes la CCR, criză a luat amploarea la care asistăm în momentul de față și țările europene au răspuns prin a lua fel de fel de măsuri de restricții pentru români. Printre acele țări se află și Malta care a interzis total accesul persoanelor care vin din România pe o perioada nedeterminată de timp.

Noi recorduri pandemice în India și Brazilia

O prima cauza pentru aceste cifre covârșitoare ar fi, în mod evident, proasta gestionare a crizei. În Brazilia, Jair Bolsonaro a luat încă din primele momente ale pandemiei o poziție vehemență anti-coronavirus. Mai exact, acesta i-a desconsiderat gradul de severitate și a acționat, sau mai bine zis, nu a acționat, că atare. În cazul Indiei, Narenda Modi a fost printre primii care au instituit carantină în țară să, dar și printre primii care au ridicat-o. Așadar, deși intenția poate a fost una bună, acesta a reușit să afecteze economia țării în dezvoltare fără să limiteze împrăștierea virusului. Încă un factor major ce trebuie luat în considerare este acela că ambele țări au un număr de locuitori foarte mare și că orașele lor principale sunt printre cele mai dens populate din lume.

Sursă foto: Mother Jones

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și