Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Macron şi Merkel, apel pentru unitatea unei Europe suverane

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: Maxim Shemetov/Reuters

Uniunea Europeană

Emmanuel Macron şi Angela Merkel: apel pentru unitatea unei Europe suverane.

Sancțiuni Iran: Franța, Marea Britanie și Germania nu susțin demersul SUA la ONU

Macron propunere o mediere a UE în Belarus, care să includă și Rusia.

Despre SUA

Trump îi confirmă premierului irakian intenția de retragere a trupelor americane.

Steve Bannon, consilierul lui Trump, a fost acuzat de fraudă.

Alte știri

Alexei Navalny: Medicii spun că criticul lui Putin nu poate fi mutat în Germania

Rusia are o istorie îndelungată de violență politică.

Economie

Sursă foto: Getty Images & Flickr.com

Business & Tehnologie

Platforma chineză AliBaba înregistrează un profit de 6,8 miliarde de dolari pentru trimestrul încheiat în iunie, dublu față de anul 2019.În același timp, multinaționale americane precum Hertz acordă bonusuri de milioane de dolari persoanelor din conducere înainte de a declara faliment.Pe de altă parte, investitorii din Silicon Valley și Wall Street au strâns 30 de milioane de dolari pentru a-i investi în tratamente psihedelice pentru persoanele cu traume psihologice severe.

Profitul trimestrial al AliBaba se dublează comparativ cu 2019

Companiile americane acordă bonusuri de milioane de dolari înainte de a declara faliment

Elitele Silicon Valley și Wall Street investesc masiv în cercetarea psihedelică

Evenimente economice internaționale

Sponsorizările din cadrul COP26, conferința ONU legată de schimbări climatice anunță că ar putea refuza sponsorizările companiilor poluante care nu își iau un angajament ferm de acțiune.Pe de altă parte, în SUA cererile de șomaj depăsesc numărul estimat până la data de 15 august și ating 1 milion.

COP26 sugerează că va refuza sponsorizări de la companiile de top poluante

Cererile de șomaj din SUA depășesc 1m

Societate

Sursă foto: BBC News

Oamenii și conspirațiile – o relație tumultoasă

Deși conspirațiile există de o perioada îndelungată de timp și în ultimele câteva decenii au devenit foarte populare, pandemia Covid-19 a trezit anumite frici și nesiguranțe în oameni ce i-au împins, într-un număr record, spre a crede informații factual greșite sau chiar ridicole, precum este cazul celor din QAnon. Adevărul este că pentru mulți oameni crezul într-o conspirație reprezintă mult mai puțină muncă decât informarea activă. Este mult mai ușor să crezi într-o teorie ce explică totul decât să înțelegi în mod particular cum funcționează un virus, o democrație sau lumea, în general. Deși aceste teorii pot fi desconsiderate de mai multe persoane, prin prisma balivernelor propagate, adevărul este că ele pot reprezenta un pericol real. În Statele Unite, de exemplu, cu cât subscriu mai mulți oameni la teoriile QAnon, cu atât vor fi mai mulți oameni ce pot acționa violent împotriva anumitor grupuri, considerând că au un scop nobil. În egală măsură, trebuie luat in vedere că acești oameni au drept de vot și sunt mult mai ușor de influențat de către un demagog decât ar fi o persoană ce crede în informații factual corecte.

Ce este QAnon?

Facebook șterge 790 de conturi QAnon în lupta sa cu teoriile conspirației.

Schimbările ireversibile ale încălzirii globale

În ultimii câțiva ani, numărul de evenimente extreme, precum incendiile de vegetație, au crescut considerabil, în timp ce cantități uriașe din calota glaciară se topesc într-un ritm record. Cu toate acestea, statele și oamenii refuză să ia măsuri clare pentru a contracara aceste schimbări. Ba mai mult, o proporție imensă din populație nu crede în schimbările climatice, declarându-le, pur și simplu, „fake news”. Aceste schimbări vor fi accentuate și mai mult pe măsură ce țările în curs de dezvoltare trec prin procesul de industrializare. Astfel, chiar dacă Statele Unite, UK și alte țări occidentale vor lua măsuri pentru a polua mediul din ce în ce mai puțin, India, de exemplu, care acum trece prin procesul de industrializare, esențial pentru viitoare bunăstarea economiei, va polua cât toate la un loc. Având în vedere acest lucru, sunt țările vestice în măsură să interzică industrializarea țărilor în curs de dezvoltare? Oricare ar fi răspunsul, un fapt este cert: generațiile viitoare cel mai probabil vor avea de suferit din cauza schimbărilor climatice.

Schimbări climatice: pierderi de gheață „fără precedent” în Groenlanda.

Incendiile din California cel mai probabil au fost alimentate de schimbările climatice.

Sursă foto: CNN

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și