Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Italia stimulează economia cu un nou pachet în valoare de 25 de miliarde de euro

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: Radio Free Europe

Economie

Sursă foto: Pexel.com

Economia în timp de pandemie 

În timp ce numărul de infectări la nivel global crește, Italia încearcă stimularea economiei afectată sever de condițiile impuse de pandemie printr-un nou pachet de 25 de miliarde de euro.În același timp, Coreea de Sud înregistrează cea mai mare contracție economică a PIB-ului din 1998 în valoare de 3.3%, din cauza limitării exporturilor. ONU propune un venit de bază temporar pentru persoanele foarte sărace.

Evenimente din business

În SUA, Tesla scrie istorie pentru industria mașinilor electrice, reușind chiar și cu restricițiile pandemiei să înregistreze profit pentru al 4-lea trimestru consecutiv. În același timp, compania spaniolă de telecomunicații Cellnex emite noi acțiuni în scopul strângerii de capital în vaoare de 4 miliade de euro pentru extinderea infrastructurii sale pe piață europeană. 

Societate

Sursă foto: G4Media

Iliberalism și liderul lumii libere

Statele Unite au trecut în ultimele câteva luni prin una dintre cele mai tumultoase perioade din punct de vedere social de la Războiul Civil încoace. Donald Trump, precum a fost vehement dovedit în urma intervențiilor din Portland și Chicago, a căutat mai degrabă să dezbine populația, decât să calmeze protestatarii. Încă de la moartea lui George Floyd, reacțiile președintelui au părut să fie total anti-protestatari, încercând să declare organizații precum Antifa, teroriste. Acum, câteva luni mai târziu, vedem cum Trump a ales să trimită trupe federale în orașe “liberale” pentru a opri protestele. În schimb, este destul de evident că această desfășurare de trupe în camuflaj care umblă în dube de culoare neagră mai mult exacerbează situația. Acțiunile președintelui, pe care mulți le consideră a fi iliberale, ne oferă o viziune foarte sumbră asupra unui posibil viitor în care Trump mai câștigă un mandat sau în care acesta nu acceptă o eventuală înfrângere în noiembrie.

Estul Rusiei, tărâmul tuturor posibilităților

În Khabarovsk continuă protestele care cer demisia lui Putin după ce acesta a ordonat arestarea guvernatorului local. Puține sunt țările în care președintele poate din bătaia palmelor să aresteze o figura politică importantă și apoi să o înlocuiască cu o altă figura total nepregătită și poate chiar incompetența. În Rusia, acest lucru este la ordinea zilei, după cum am putut observa în ultimele două săptămâni. Instaurarea noului guvernator, care vorbește despre sine la persoană a 3-a și este renumit pentru opinii xenophobe, pare să fie aproape o glumă. Deși Putin ar fi sperat ca instaurarea unui nou guvernator să mai detensioneze situația, aceasta doar a mâniat poporul și mai tare. Merită totuși menționat faptul că de data această poliția nu a intervenit violent, precum este obișnuit poporul rus.

Sursă foto: Unian

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și