Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: În SUA a început cel mai amplu test clinic pentru un potenţial vaccin anticoronavirus

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: MilitaryTimes.com

Economie

Sursă foto: Pexels.com

Organizații & instituții internaționale

FMI-ul decide aprobarea unui fond de urgență în valoare de 4.3 miliarde de dolari pentru finanțarea Africii de Sud în scopul amortizării șocului sever pe care îl suferă din cauza pandemiei. În același timp, ECB solicită creditorilor să-și amâne plata dividendelor până în ianuarie 2021 și să acorde bonusuri moderat.

Situația economică din piață

Din cauza tensiunilor dintre SUA și China, dar și a situației incerte cauzate de pandemie, aurul devine una dintre cele mai sigure investiții ale anului 2020, ajungând la 2000 de dolari uncia. Pe de altă parte, India are potențialul de a beneficia de o recuperare economică rapidă datorită IMM-urilor care pot contribui cu până la 216 miliarde de dolari până în 2024. În același timp, Spania este lovită din plin de pandemie și restricțiile din turism, rata șomajului depășind 15%.

Societate

Sursă foto: New York Times

Evoluția protestelor și răspunsul autorităților în SUA

În ultimele câteva zile protestele din Portland au fost amplificate și mai mult de către creșterea abruptă a numărului de agenți federali desfășurați în orașul din Oregon. În egală măsură poate fi considerat și că protestatarii au agravat conflictul, atacând clădirea Curții Federale din Portland și agenții ce o apărau. Din aceste motive începem să vedem scindări și în rândul protestatarilor. O parte dintre ei se întreabă dacă nu cumva s-au îndepărtat prea mult de la protestele inițiale “Black Lives Matter”. Un alt segment al protestatarilor, deși sunt pașnici, sunt simpatizanți față de violențele din oraș, înțelegând furia și frustrarea ce le alimentează. Deși am început să vedem mici crăpături în unitatea protestatarilor, este puțin probabil ca aceștia să se dezbine total întrucât cerințele lor par a precede orice conflict intern. La sfârșitul zilei, orașul a avut de suferit astfel încât Portland-ul al zilelor noastre se aseamănă mai mult cu Kiev în timpul Euromaidanului decât cu un hub regional al coastei de vest.

Pandemia pe plaiurile mioritice

În ultimele câteva zile, criza de sănătate din România a avut o evoluție dezastruoasă. Ieri a fost identificată o rată de pozitivitate de peste 14% din testele făcute, procent ce nu a fost atins nici în momentul instaurării stării de urgență. În acest context, Ministerul Educației propune reîntoarcerea treptată la școală pentru copii și adolescenți. Deși se prea poate să nu fie o măsură total eronată, dacă se iau în considerare toți factorii de asigurare a sănătății oamenilor, este prematur să se redeschidă școlile, având în vedere faptul că opiniile experților sunt împărțite. Neexistând un consens din partea comunității științifice și doborând recorduri de infectari în fiecare zi, ar putea fi argumentat faptul că nu este momentul potrivit pentru a redeschide școlile, iar măsurile de protecție luate s-ar putea să nu fie îndeajuns de potente pentru a asigura o reintoacere la școală fără probleme.

Sursă foto: AlJazeera.com

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și