Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Anti Fake / True Story Project

NewsDigest: Google și Amazon plătesc milioane de dolari unor site-uri care promovează știri false

Anti Fake. Săptămâna în 5 minute

Proiect al Asociației Eurocomunicare, powered by True Story Project.

Fake news: un fenomen în creștere
Statista, un agregator global de știri, date și informații, a compilat câteva infografice care surprind amploarea fenomenului fake news în zilele noastre. Aflăm, astfel, că 58% dintre conturile false de pe Facebook prezintă la poza de profil poza unui militar în uniformă, mizând, cel mai probabil, pe prestigiul profesiei. Sau că numărul postărilor pe care Facebook le-a șters pe motiv că incitau la ură a crescut de la 2, 5 milioane în primul trimestru din 2018 la 9,6 milioane în primul trimestru al anului 2020.  
Read more:
Adevărul despre fake news: https://content-design.statista.com/statistics-fake-news/ 
“Nici un subiect nu a rămas neatins de dezinformare în timpul pandemiei”: https://news.un.org/en/story/2020/04/1061592
Google și Amazon plătesc milioane de dolari unor site-uri care promovează știri false
Un studiu recent arată că unele companii mari precum Google, Microsoft sau L’Oreal vor plăti anul acesta până la 25 de milioane de dolari pentru publicitatea plasată pe site-urile de știri false. Cele mai multe dintre aceste site-uri promovează teorii ale conspirației despre COVID-19 sau informații înșelătoare despre tratamente sau cauze ale virusului, care pot pune viața în pericol. 
Despre giganții tehnologici care susțin financiar fenomenul dezinformării:
https://www.digitalinformationworld.com/2020/07/websites-spreading-coronavirus-conspiracy-theories-are-generating-millions-from-amazon-and-google-ads.html
Cele mai noi teorii ale conspirației despre COVID-19:
https://www.forbes.com/sites/brucelee/2020/07/11/face-masks-with-5g-antennas-the-latest-covid-19-coronavirus-conspiracy-theory/#722e7f9416f1

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: Kay Nietfeld/Pool via Reuters

Pandemia din prisma geopolitică

Istoria rareori oferă țărilor mari și liderilor lor enormitatea celei de-a doua șanse de care Germania și cancelarul Angela Merkel se bucură acum pe măsură ce statul preia președinția Uniunii Europene pentru următoarele șase luni.

Evoluția conflictelor internaționale:

Economie

Sursă foto:  John Thys/AFP/Getty Financial Times

Uniunea Europeană – Principalele evenimente economice

Comisia Europeană investighează opțiunile legislative de care dispune pentru a reduce capacitatea corporațiilor să exploateze scheme fiscale avantajoase care implicit erodează veniturile fiscale.În același timp, obligă EssilorLuxottica să renunțe la magazine din UE pentru a-și securiza achiziția GrandVision, protejând competiția în domeniul lentilelor și ochelarilor.

Asia. Evenimente economice internaționale

India primește un plan de investiții de 10 miliarde dolari din partea Google, iar compania chineză Huawei are parte de primele scăderi în vânzări datorate sancțiunilor economice americane și presiunii politice europene. În același timp, Singapore are parte de una dintre cele mai severe contracții economice, PIB-ul scăzând cu 41.2%.

Societate

Sursă foto: Radio Free Europe

Covid-19 în România și în lume.

Precum am putut observa în ultima vreme, în România și nu numai, avem de-a face cu o proporție considerabilă din populație care fie nu mai crede în virusul ce a făcut ravagii, fie nu consideră că este atât de grav pe cât spun organizațiile internaționale. Acest fapt este înrăutățit mai departe de către diverse figuri publice, de la politicieni până la muzicieni și actori, care desconsideră gravitatea situației, influențând astfel deciziile și opiniile cetățenilor ce sunt deja atacați din toate părțile de campanii de dezinformare. La nivel internațional, OMS, văzând indiferență mai multor lideri politici, avertizează că dacă nu se iau măsuri vehemente de limitare a virusului cât de curând, vom trăi o adevărată criză umanitară. Cu toate acestea, cert este că următoarele câteva săptămâni sunt cruciale pentru evoluția noului virus, atât în România, cât și în restul globului.

Rusia: țara de unde răsare soarele și apune democrația.

În urma alegerilor ce i-au oferit lui Vladimir Putin șansa de a rămâne la putere până în 2036, acesta s-a folosit de putere precum era de așteptat: pentru a limita drepturile și libertățile oamenilor. Orice speranța ce ar mai fi existat în poporul rus pentru reforme democratice a fost spulberată de ultimele acțiuni ale guvernului de la Kremlin. Deși arestarea jurnaliștilor și ai liderilor din opoziție nu este o noutate, în contextul în care se află Rusia post-scrutin, aceste arestări par a fi reprezentative pentru ce va urma în Federație. Acum că Putin și-a consolidat total puterea în stat, renunțând la fațada democrației ce în trecut, prin rocadă Putin-Medvedev, încerca încă să o întrețină, la sfârșitul zilei este evident că, Putin este Rusia și Rusia este Putin.

Sursă foto: Geeky News

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și