Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Franța riscă creșterea taxelor vamale din partea SUA cu 25%

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: Getty Images

Economie

Sursă foto: Google

Riscul războaielor taxelor vamale redevine o realitate

Tensiunile taxelor vamale dintre SUA și statele dezvoltate continuă să escaladeze într-o încercare a administrației Trump de a proteja companiile americane de suprataxare în timp de pandemie în Europa. Franța este prima care trebuie să își retragă taxa digitală, riscând o creștere de 25% a taxelor vamale cu SUA. Pe de altă parte, deficitul comercial al SUA în relația cu Republica Chineză este la cea mică rată din 2012.

Evenimente economice internaționale

În timp ce companiile din întreaga lumea acumulează datorii de până la 1 trilion de dolari, Africa se reformează pe digitalizarea tranzacțiilor prin intermediul telefoanelor pentru a minimiza riscul infectării cu SARS-COV-2. În același timp start-up-urile focusate pe inovație în IT și inteligență artificială au pierdut până la 70.000 de job-uri începând cu luna martie.

Societate

Sursă foto: Balkan Insight

Instabilitate în Bulgaria. În ultimele câteva zile, Bulgaria a fost împânzită de proteste ce au la bază dorința de demitere a guvernului conservator condus de Boyko Borissov. Populația statului sud-estic a ieșit în străzi după ce Serviciul Național de Protecție a percheziționat sediul presidential pe nedrept în urma unui comentariu al președintelui la adresa Serviciului. Abuzul de putere perpetuat de către instituția de protecție dă dovadă de caracteristici iliberale într-un stat ce a fost cotat cel mai corupt din Uniunea Europeană, conform Transparency International. În același timp, un alt factor al instabilității este criză demografică acerbă prin care trece Bulgaria. Dovezile de corupție și iliberalism menționate mai sus sunt, fără îndoială, unele dintre cauzele acestei crize. Precum vedem și în alte țări din estul UE, bulgarii tineri preferă să plece spre țări dezvoltate, decât să trăiască în țara de baștină.

Evoluții în Hong Kong. Deși intervenția chineză în Hong Kong este una ce promite să elimine orice fărâmă de norme și valori democratice, cetățenii orașului par să nu se dea bătuți. Acum că protestele au fost clar interzise, se folosesc de sondaje simbolice pentru a dovedi Chinei și comunității internațional că nu sunt pregătiți să se dea bătuți și că nu va fi ușor pentru Guvernul de la Beijing să pună stăpânire totală pe fosta colonie britanică. În același timp, decizia Regatului Unit, puternic criticată de către China, de a oferi cetățenie unei părți considerabile a populației Hong Kong-ului dovedește faptul că acesta nu a fost uitat de către comunitatea internațională și că țări precum Marea Britanie, Statele Unite și Australia vor mai încerca și pe viitor să ofere sprijin locuitorilor teritoriului disputat.

Sursă foto: MicroStockHub / Getty Images

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și