Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Exploziile din Beirut, cauzate de substanțe aflate pe o navă sub pavilionul Moldovei

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: Baltic Shipping

Economie

Sursă foto: GettyImages

Tehnologie & Business

În urma licitației Fitbit, Google câstigătorul acesteia a stârnit îngrijorarea Comisiei Europene cu privire la impactul asupra competiției al acestei tranzacții.Decizia C.E este demararea unei anchete. În același timp, start up-ul de e-commerce marketing cloud Yotopo obține finanțări în valoare de 75$ milioane pentru diversificarea portofoliului de produse.

Evenimente economice internaționale

General Electric este acuzat de autoritatea fiscală din UK de  evitarea taxelor în valoare de 1$ mld, dând startul unui proces care poate întări reglementările existente.În același timp gigantul energetic BP decide tăierea dividendelor în urma raportării pierderilor de 17.7$ mld de dolari.În același timp, Argentina obține fonduri de restructurare a datoriei de la principalii creditori străini în valoare de 65 de miliarde de dolari.

Societate

Sursă foto: RFI

Dovadă de maturizare democratică în România

Ieri a fost comunicată decizia de a se relua cercetarea indivizilor ce au dat ordinul de a fi curățată piața pe data de 10.08.2018, după ce inițial DIICOT-ul încercase să claseze dosarul fără ca șefii jandarmeriei să fi fost judecați pentru acțiunile lor. Faptul că dosarul a fost inițial clasat, iar apoi declasat ca urmare a presiunilor puse de către zeci de mii de oameni și zeci de ONG-uri, este un semn foarte bun pentru România. Acest lucru arată, la 30 de ani de la revoluție, că autoritățile nu mai pot lua măsuri exclusiv după interesul propriu și că, fie voit, sau nevoit, trebuie să ia în considerare și să actionize în conformitate cu cerințele poporului. Astfel, ziua de ieri a văzut un mare câștig pentru normele și valorile democrate în România.

Efectele ignorate ale pandemiei

Deși în ultima vreme au avut loc foarte multe evenimente importante care au preluat toată atenția trusturilor media, precum protestele BLM și scandalul TikTok, este esențial că cetățenii de pretutindeni să nu uite că, în plină pandemie, oamenii sunt cei mai afectați. Fie că e vorba de violență domestică sau nesiguranță alimentară, este cert că guvernele ar trebui să înceapă să pună individul pe primul loc și să asigure o parcurgere decentă a pandemiei pentru un procent cât mai mare din populație.

Sursă foto: Asia NewsDay

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și