Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Cu TikTok în ape tulburi, Facebook plusează cu un nou produs video pe Instagram

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: CNN

Economie

Sursă foto: Getty Images

Business & Tehnologie

Facebook folosește contextul incert în care TikTok nu știe dacă va avea dreptul să funcționeze în SUA și își lansează propriul produs de videoclipuri scurte, Reels.În același timp, Samsung își lansează noi upgrade-uri ale produselor oferite, starul lansării online fiind Galaxy Note 20. 

Cu TikTok în ape tulburi, Facebook plusează cu un nou produs video pe Instagram.

Samsung anunță Galaxy Note 20 și cel mai recent telefon pliabil.

Evenimente economice internaționale

Băncile germane resping propunerile investitorilor americani în privința măsurilor considerate necesare de eficientizare, firma americană Cerberus fiind ultima care primește refuzul Commerzbank în implementarea sugestiilor.În același timp, insulele Canare încearcă atragerea turiștilor prin oferirea de asigurare medicală gratuită pentru Covid19, iar Suedia înregistrează un impact economic mai mic față de media europeană pe fondul pandemiei.

Băncile germane încearcă sa respingă influența crescândă a investitorilor americani

Impactul pandemiei asupra economiei Suediei mai mic față de media din UE

Insulele Canare oferă asigurare medicală gratuită în cazul contractării Covid19

Societate

Sursă foto: RFI

Redeschiderea școlilor – dezbaterea continuă

Președintele Iohannis a declarat în cursul zilei de ieri că școlile se vor redeschide atât timp cât pandemia va fi sub control. Este adevărat că spre deosebire de Chicago, sau alte orașe majore din SUA, România nu este capabilă de a oferi un învățământ decent la distanță, fiind discutabilă inclusiv calitatea învățământului fizic. Astfel, această măsură de a reîncepe școlile s-ar putea să fie cea corectă. Cu toate acestea, dacă numărul de cazuri continuă să crească, ceea ce este cel mai probabil, atunci ar trebui amânate cursurile fizice. Astfel, guvernul ar trebui să se concentreze pe achiziționarea de electronice pentru elevi, indiferent de situația pandemică din luna septembrie. Acest fapt a fost, bineînțeles, menționat în discursul președintelui, dar rămâne de văzut în ce măsură se va adeveri.

Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie

Școlile din Chicago vor începe online

Noi măsuri restrictive față de România

În rândul țărilor ce au impus diverse restricții persoanelor ce provin din sau au fost în tranzit prin România se alătură Elveția. Nici Grecia nu mai are mult până își asumă măsuri similare, deși pentru ei decizia este mult mai grea decât pentru Elveția, datorită potențialelor pierderi în domeniul turismului. Așadar, România care la începutul pandemiei era lăudată pentru buna gestionare a crizei, devine ușor, ușor modelul de „așa, nu”. Cu toate acestea, se iau noi măsuri încontinuu pentru a restrânge pe cât posibil propagarea virusului, deci nu ar fi exclus nici să vedem o eventuală scădere în numărul de cazuri confirmate.

Turiștii români din Grecia s-ar putea confrunta cu noi măsuri

România – inclusă de autoritățile elvețiene pe lista statelor cu risc ridicat privind infectarea

Studiu: Românii ar fi dispuşi să treacă din nou prin restricţii

Sursă foto: AFP Photo

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și