Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Congresul american dă startul anchetei Big Tech

Securitate și relații internaționale

Sursă foto: Pexels.com

Economie

Sursă foto: TrueStoryProject

Evenimente din businessCongresul american dă startul anchetei Big Tech

Facebook, Google, Apple și Amazon urmează să intre într-una dintre cele mai ample investigații din istoria reglementării marilor companii tehnologice. Scopul congresului este de a determina legalitatea tehnicilor de eliminare sau asimilare a competiției. Pe de altă parte, industria aviației râmâne profund afectată de pandemie, prognoza recuperării prelungindu-se până în 2024.

Evenimente economice internaționale

Pentru prima dată în istoria Malaeziei, un fost lider național este condamnat pentru acuzații de corupție în valoare de 10 milioane de dolari. În același timp, India încearcă să își finanțeze planurile de finanțare economică emițând obligațiuni de stat la o rată fără precedent.Pe de altă parte, populația săracă a Chinei rămâne blocată într-un cerc vicios al scăderii veniturilor în timp de pandemie.

Societate

Sursă foto: Radio Europa Liberă

SARS-CoV-2 în vestul Europei

După cum am observat zilele acestea, țările europene au reînceput să ia măsuri asemănătoare cu cele din lunile aprilie și mai. Mai exact, statele europene au început să își impună măsuri restrictive de acces între ele cu scopul de a limita împrăștierea virusului. Aceste măsuri vizează, în mod firesc, și România, care este printre cele mai afectate state europene în momentul de față. În Germania, populația este criticată pentru faptul că nu mai respectă regulile de limitare a răspândirii, dar această neglijență este parte dintr-un trend. Precum am putut observa pe plaiurile mioritice, dar și în țări vestice, oamenii au devenit relativ reticenți față de purtarea măștii și față de distanțarea socială. Astfel, numărul de cazuri este așteptat să explodeze în perioada următoare, în aproape toate statele Uniunii Europene.

Ungaria și Bulgaria: țări europene, valori distopice

Libertatea presei, care în majoritatea statelor Uniunii Europene, este prețuită și protejată cu orice preț, se află în mare pericol în cele două țări menționate în titlu. Atât cetățenii bulgari, cât și cei unguri se confruntă cu realități întru-totul despotice. Din fericire, în schimb, se pare că oamenii încă sunt dispuși să lupte pentru dreptul de a se informa din surse independente. Acest fapt este, în mod special, surprinzător în Ungaria, o țară care gustă din tortul autoritarian încă de când a venit Orbán la putere. Aparent, pecetluirea independenței trustului Index a reaprins flama civică în țara central-europeană, unde libertatea presei, printre alte drepturi și libertăți, este în plin asediu ce a pornit acum mai mulți ani. Rămâne de văzut dacă protestele și opiniile critice asupra celor două guverne vor da rezultate.

Sursă foto: TheVerge.com

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și