Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Comisia Europeană învinsă în procesul Apple

Securitate și relații internaționale

Economie

Sursă foto: Financial Times

Situația economică europeană

În timp ce Comisia Europeană pierde celebru proces de taxare a Apple, scandalul WireCard dezvăluie folosirea drept tactică de credibilizare a companiei false parteneriate cu nume mari din industria Fintech.În același timp, UK-ul înregistrează datorii record în valoare de 372 de miliarde de lire care ar putea să îi creeze cel mai mare declin economic din ultimii 300 de ani.

Situația economică internațională 

În Asia, China revine la creștere economică, publicând o creștere a PIB-ului cu 3.2% începând cu luna aprilie.În același timp, India beneficiază de investiții în sectorul privat din partea Google în valoare de 4.5 miliarde de dolari.

Societate

Sursă foto: The Verge

Atacul digital al deceniului asupra unei platforme de social media

Ieri a avut loc un atac asupra gigantului Twitter care a afectat figuri și companii importante ca Barrack Obama sau Apple. Atacul a luat forma unei postări prin care conturile victimelor au cerut să se vireze 1000$ în bitcoin către o adresă, promițând 2000$ ca răsplată. Deși încă nu sunt cunoscute pagubele create, acest atac asupra Twitter a atras atenția asupra felului în care securitatea cibernetică a marilor platforme de social media poate afecta, printre alte aspecte deja cunoscute, fintantele utilizatorului de rând.

Noi proteste în extremitatea estică a Europei

Mișcările de protest ce au avut loc în ultimele două zile în Azerbaijan sunt cu totul unice într-o perioada în care o bună parte din statele lumii suferă de instabilitate socială. Spre deosebire de restul protestelor care au la baza egalitatea socială sau respectarea drepturilor omului, această mișcare socială are o singură cerință: război. În urma ultimelor încleștări militare dintre Armenia și Azerbaijan, în cadrul cărora a murit un general Azer, populația furioasă cere escaladarea conflictului cu vecinul lor vestic. În Rusia continuă protestele anti-Putin în cadrul cărora au fost deținuți, într-o manieră violență, peste 140 de oameni.

Sursă foto: iPhoned

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și