close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Macedonia de Nord se pregătește de aderarea la NATO

Macedonia de Nord a depășit marți ultimul obstacol pentru a deveni cel de-al 30-lea membru al alianței militare NATO, după ce Senatul spaniol a ratificat aderarea acesteia. Biroul spaniol la NATO a declarat că 259 dintre cei 264 de senatori au susținut această mișcare. Proiectul de lege a fost semnat imediat de regele Felipe și va fi transmis Departamentului de Stat al SUA pentru confirmare oficială în următoarele 72 de ore. (U.S. News)

Joe Biden a continuat să strângă o coaliție diversă de alegători cu victorii în trei state mari, sporind avantajul său asupra senatorului Bernie Sanders în ceea ce va fi votul final până luna viitoare. Fostul vicepreședinte marți a câștigat alegerile primare din Illinois, Florida și Arizona. (The Wall Street Journal)

China a expulzat jurnaliștii a trei ziare americane ca represalii la restricții impuse de SUA asupra trusturilor de presă chinezești. Ministerul de externe a ordonat reporterilor de la New York Times, Washington Post și Wall Street Journal să returneze permisele de media în termen de 10 zile. Ministerul a solicitat, de asemenea, informații despre operațiunile acestora în China. (BBC News)

Arabia Saudită a abandonat eforturile de susținere a prețurilor brute și se pregătește acum să inunde piețele globale cu volume uriașe de petrol ieftin, o schimbare uimitoare în strategie care a împins acțiunile petrolului în mod dramatic și a pregătit scena pentru o luptă cu producători rivali, inclusiv Rusia și Statele Unite. (CNN)

Curtea Constituţională a Rusiei a aprobat luni ampla reformă constituţională iniţiată de preşedintele Vladimir Putin, care îi conferă între altele dreptul la două mandate suplimentare prezidenţiale după încheierea actualului mandat în 2024. Instanţa supremă a publicat pe site-ul său de internet hotărârea prin care consideră că modificările propuse de preşedintele rus la textul Constituţiei sunt în conformitate cu legea. Curtea a adăugat că a trimis această decizie Kremlinului. (G4Media)

Sursă foto: Vogue

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și