Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Macedonia de Nord se pregătește de aderarea la NATO

Macedonia de Nord a depășit marți ultimul obstacol pentru a deveni cel de-al 30-lea membru al alianței militare NATO, după ce Senatul spaniol a ratificat aderarea acesteia. Biroul spaniol la NATO a declarat că 259 dintre cei 264 de senatori au susținut această mișcare. Proiectul de lege a fost semnat imediat de regele Felipe și va fi transmis Departamentului de Stat al SUA pentru confirmare oficială în următoarele 72 de ore. (U.S. News)

Joe Biden a continuat să strângă o coaliție diversă de alegători cu victorii în trei state mari, sporind avantajul său asupra senatorului Bernie Sanders în ceea ce va fi votul final până luna viitoare. Fostul vicepreședinte marți a câștigat alegerile primare din Illinois, Florida și Arizona. (The Wall Street Journal)

China a expulzat jurnaliștii a trei ziare americane ca represalii la restricții impuse de SUA asupra trusturilor de presă chinezești. Ministerul de externe a ordonat reporterilor de la New York Times, Washington Post și Wall Street Journal să returneze permisele de media în termen de 10 zile. Ministerul a solicitat, de asemenea, informații despre operațiunile acestora în China. (BBC News)

Arabia Saudită a abandonat eforturile de susținere a prețurilor brute și se pregătește acum să inunde piețele globale cu volume uriașe de petrol ieftin, o schimbare uimitoare în strategie care a împins acțiunile petrolului în mod dramatic și a pregătit scena pentru o luptă cu producători rivali, inclusiv Rusia și Statele Unite. (CNN)

Curtea Constituţională a Rusiei a aprobat luni ampla reformă constituţională iniţiată de preşedintele Vladimir Putin, care îi conferă între altele dreptul la două mandate suplimentare prezidenţiale după încheierea actualului mandat în 2024. Instanţa supremă a publicat pe site-ul său de internet hotărârea prin care consideră că modificările propuse de preşedintele rus la textul Constituţiei sunt în conformitate cu legea. Curtea a adăugat că a trimis această decizie Kremlinului. (G4Media)

Sursă foto: Vogue

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și