Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Italia și Coreea de Sud, grav afectate de răspândirea Coronavirusului

Coronavirus continuă să se răspândească în toată lumea. Numărul cazurilor de infectări confirmate în Italia a ajuns duminică la peste 100, autorităţile estimând că bilanţul va creşte în continuare în ciuda eforturilor de a ţine transmiterea sub control. Uniunea Europeană nu vede “niciun motiv de panică” pentru epidemia din Italia, a declarat Comisarul European pentru Afaceri Economice, Paolo Gentiloni. “Uniunea Europeană are încredere deplină în autorităţile italiene şi în deciziile pe care le iau”, le-a spus oficialul jurnaliștilor. În Coreea de Sud bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 760, iar piețele de capital asiatice sunt afectate de virus, investitorii optând pentru aur ca investiție sigură. (Agerpres & The Guardian)

Mii de conturi de pe reţelele Twitter, Facebook şi Instagram asociate cu Rusia răspândesc dezinformare antiamericană în legătură cu coronavirusul apărut în China, au declarat responsabili ai SUA. Potrivit acestor responsabili, campania de dezinformare şi propagare de teorii ale conspiraţiei a început acum circa o lună, într-un moment în care numărul deceselor din China din cauza noului virus era de trei şi epidemia consta în doar 200 de cazuri la Wuhan. Teoriile difuzate online includ ideea că virusul a fost creat de SUA pentru a “purta un război economic împotriva Chinei”, că este vorba de o armă biologică inventată de CIA sau că face parte dintr-o strategie occidentală de “mesaje anti-China”. (Agerpres)

Marea Britanie, Georgia și partenerii internaționali au expus responsabilitatea GRU – serviciul de informații militare din Rusia – pentru o serie de atacuri cibernetice semnificative împotriva Georgiei anul trecut. Cel mai mare atac, pe 28 octombrie, a blocat mii de site-uri web din Georgia și a lăsat două posturi naționale de televiziune, Imedi și Maestro, incapabile să difuzeze timp de câteva ore. Centrul Național pentru Securitate Cibernetică (NCSC) al Regatului Unit a declarat că GRU a fost „aproape sigur” (mai mult de 95 la sută) responsabil. (Emerging Europe)

Preşedintele turc Erdogan a anunţat sâmbătă organizarea unui summit la 5 martie împreună cu liderii rus, francez şi german, consacrat situaţiei din provincia Idlib, ultimul bastion rebel din nord-vestul Siriei. Erdogan nu a precizat şi unde anume se va desfăşura acest summit, convenit după discuţii telefonice purtate vineri cu preşedinții celorlalte țări. În discuţia sa de vineri cu Vladimir Putin, Erdogan i-a cerut acestuia ‘să oprească’ regimul sirian care, cu sprijinul Moscovei, duce o ofensivă violentă în Idlib. (Agerpres)

Serbia a primit în weekend o livrare de sisteme de apărare aeriană Pantsir S1 fabricate din Rusia, în ciuda avertismentelor privind posibilele sancțiuni ale SUA împotriva statului balcanic, care solicită aderarea la Uniunea Europeană. Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a făcut anunțul la televizor pe 23 februarie, o zi după ce Ministerul Apărării a confirmat primirea a două dintre cele șase sisteme antiaeriene comandate. (Radio Free Europe)

Sursă foto: The Guardian

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și