Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Cum vor fi repornite economiile UE și SUA?

Liderii din zona euro îndeamnă Italia și Olanda să renunțe la liniile roșii asupra răspunsului comun al blocului la criza coronavirusului, după ce o întâlnire de 14 ore s-a terminat fără niciun acord. Miniștrii finanțelor din UE nu au reușit să treacă peste un impas între Roma și Haga în ceea ce privește problema obligațiunilor-corona și modul de a construi împrumuturi din fondul de salvare al blocului în timpul unei teleconferințe ce a durat toată noaptea și s-a încheiat miercuri dimineață. Disputa a însemnat că miniștrii nu au putut ajunge la un acord pentru combaterea crizei. Miniștrii urmează să se reunească joi, deoarece încearcă să găsească suficient temei comun pentru a prezenta un set de recomandări pentru membrii UE să pună în aplicare din această lună. (Financial Times)

Un număr tot mai mare de oficiali și analiști consideră că Uniunea Europeană are nevoie de un răspuns financiar enorm pe o scară proporțională cu calamitatea. Altfel, în scurt timp, avertizează ei, blocul riscă să treacă printr-un dezastru și mai mare, precum și să-și piardă legitimitatea. „Există legături evidente ale lipsei de solidaritate cu austeritatea din zona euro și cu gestionarea crizei migraționale”, a declarat Janis Emmanouilidis, un analist senior la Centrul de Politici Europene de la Bruxelles. „Oamenii întreabă acum:„ Pentru ce avem Uniunea Europeană?”. Însăși dimensiunea depresiei viitoare este pregnantă în mintea liderilor europeni, iar faptul că această criză, spre deosebire de cele trecute, nu provine de la o sursă controlabilă, poate în cele din urmă determina dispariția reticenței de a acorda ajutor. Întrebarea este ce formă va lua această solidaritate. (The New York Times)

Oficialii guvernamentali și liderii de afaceri își îndreaptă atenția asupra unei provocări viitoare în lupta împotriva noii pandemii coronavirus: redeschiderea unei economii americane de 22 de trilioane de dolari, care a fost închisă ca niciodată. Cu unele semne preliminare că infecțiile cu virusul încetinesc, întreaga națiune speră să revină la afaceri cât mai curând posibil. Dar apar o mulțime de întrebări: În ce condiții ar trebui să li se permită oamenilor să lucreze și să fie ridicate măsurile de a lucra de acasă? Cum vor fi monitorizate persoanele la serviciu pentru reinfecție sau anticorpi pentru a preveni reapariția virusului mortal? Se întâmplă totul simultan sau este eșalonat? Cine este responsabil de efort? (The Wall Street Journal)

Sursă foto: Fair Observer

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și